Cocu zint op sportief eerherstel en ziet uit naar komst van Maradona
Vrijdag, 11 augustus 2017 om 15:52

Phillip Cocu weet dat PSV zaterdagavond tegen AZ wat recht te zetten heeft na de dramatische uitschakeling in Europa. De Eindhovenaren wisten in twee duels niet te winnen van NK Osijek en keerden na het met 1-0 verloren duel in Kroatië vol schaamte terug naar Nederland. De PSV-trainer weet dat zijn team nu onder een vergrootglas ligt.

"Ik moet zorgen dat het team goed voorbereid aan de wedstrijd gaat beginnen. Het is de eerste kans op een stukje eerherstel", zegt Cocu vrijdag op sportcomplex De Herdgang tegenover het aanwezige journaille. "We hebben wat goed te maken naar onze fans toe. Daar moeten we onze energie in stoppen. Wij moeten meespelen om de titel. Ik denk dat daar drie clubs om gaan strijden, net als afgelopen seizoen."

Cocu heeft vertrouwen in zijn spelersgroep, waarbij vooral de jeugd zich moet laten zien, aldus de trainer. "Zij krijgen wellicht de kansen waar iedereen om geroepen heeft." Cocu gaat daarnaast in op eventuele transfers van PSV. "We zijn op zoek naar een linkervleugelverdediger en zijn zeker aan het kijken naar andere mogelijkheden. Verder kijken we of het mogelijk is om een versterking te vinden die het vertrek van Davy Pröpper op kan vangen."

Bij het duel met de Alkmaarders kan PSV ook een wereldster verwelkomen. Diego Maradona, momenteel op trainingskamp in Nederland met zijn huidige club Al Fujairah SC, komt de wedstrijd in het Philips Stadion aanschouwen, tot vreugde van Cocu. "Een fantastische speler waar ik heel graag naar keek. De deur staat open, hij is meer dan welkom morgen!"

Meer nieuws
   
14:08
14:08
AS Roma zoekt naar opvolger Romelu Lukaku en komt uit bij voormalig Ajax-flop
4
   
13:47
13:47
Jong Oranje-spits Emanuel Emegha sprak met Nederlandse topclub: 'Het is goed zo'
3
   
13:30
13:30
Dani Alves feest één dag na zijn vrijlating tot 5 uur 's ochtends in zijn villa
15
   
13:25
13:25
Goed nieuws voor twijfelgevallen Oranje: UEFA overweegt grotere EK-selecties
12
   
12:32
12:32
John van 't Schip bezig aan laatste maanden als hoofdtrainer van Ajax
45
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
markdragie
 
19
11 augustus 2017 om 15:54
Maradona komt, ownee toch niet. Geloof dat ze in Limburg ook nog steeds zitten te wachten
 
MrGarrison
 
1
11 augustus 2017 om 17:41
Ja maar bij PSV is een grote club natuurlijk he, dus verwacht wel dat ie komt.
 
ajaxwastop
 
1
11 augustus 2017 om 16:03
Ik vraag me af of PSV dit gaat redden tegen AZ. Bij AZ hebben ze de zaken aardig op orde en hebben ze adequate vervangers gehaald voor Lucassen en Haps aangevuld met jeugd. Het zal wel enkele weken duren voordat ze de selectie op orde hebben. En ik moet inderdaad nog maar zien of Maradonna nog komt, dat heeft al eerder tot teleurstellingen geleid..
 
atleticofc
 
5
11 augustus 2017 om 16:06
In Limburg was het ontbreken van Maradonna een teleurstelling, omdat op basis daarvan de kaarten werden verkocht voor Fernando Ricksen. Dit is heel wat anders. 90% van het publiek zal niet eens van die komst in de gaten hebben of hij er nou wel of niet is.
 
Nick_10
 
6
11 augustus 2017 om 16:10
Psv gaat dit zaterdag winnen. Denk dat het 3-0 word voor psv. we moeten nou niet allemaal gaan doen of az zo geweldig is en psv helemaal niks meer kan en het niveau cambuur is want dat is natuurlijk niet zo. Ik hoop dat cocu talenten inderdaad de kans gaat geven. Rigo en Rosario zijn beide zeer goede spelers die ik wel eens wil zien in de eredivisie. Verder ben ik ook fan van gudmunson. Hopelijk gaat hij ook de kans krijgen. jammer dat lucassen nog geschorst is want van swaab ben ik totaal geen fan. ( in mijn ogen komt hij zwaar te kort) overigens interesseert mij het totaal niet of maradonna komt kijken.
 
Arwinos
 
1
11 augustus 2017 om 17:08
Nou 3-0 lijkt me totaal onrealistisch. Ik denk niet dat PSV ineens het lek boven heeft. Het zal heel moeilijk worden voor PSV. Clubs als AZ, Vitesse en Utrecht doen op dit moment niks onder voor PSV in de huidige vorm. Ik moet het nog zien morgen. Ik denk 2-1 AZ.
 
patpsv
 
14
11 augustus 2017 om 16:14
Of Maradona nu wel of niet komt, PSV gaat morgen die wedstrijd tegen AZ gewoon winnen. Al dat negatieve gezever over PSV wat deels best terecht is komt allemaal uit de bekende hoek en interesseerd mij geen reet. De prijzen zullen eind van het seizoen verdeeld gaan worden. En ja, ik weet dat PSV er al een verspeeld heeft. Maar dan nog zijn er nog twee over waar PSV vol voor zal gaan.
 
YNK96
 
2
11 augustus 2017 om 16:24
Misschien kan Locadia zich nu wel motiveren! Ik denk dat dit potje wel goed komt voor PSV, denk echter wel dat ze het dit seizoen niet volledig op de rit gaan krijgen.
 
Antigua
 
0
11 augustus 2017 om 16:41
AZ heeft een betere voorbereiding gehad en het vertrouwen zal groter zijn dan bij Psv. Maar AZ helpt ook altijd zwalkende clubs weer in het zadel dus ik verwacht gewoon een reguliere 3-0.
 
psvheidje
 
1
11 augustus 2017 om 16:45
Nou ik weet niet hoe dit gaat uitpakken, maar blijkbaar kan jij ze niet meer motiveren Cocu! Ik denk dat de chemie nu is uitgewerkt en de rotte appels zoals Luuk de Jong, weg moeten. Als dit gebeurd is zie ik het nog wel goed komen en de gretigheid toenemen, ook concurrentie vanuit de jeugd moet beter worden aangepakt zodat ze druk voelen en de doorstroom beter moet worden.
 
jan1980
 
0
11 augustus 2017 om 17:07
AZ (vd brom) zal wel weer in een uitwedstrijd tegen een topper vol op de aanval gaan en in het mes lopen. Zelf zou ik Weghorst opofferen en een extra middenvelder erbij en psv terug pakken op de counter waar zij zelf vaak toeslaan. 532 dus met stengs, jahanbaksh en van Overeem voor de counter en vejinovic voor de dode spel momenten.
 
SneekPSV
 
1
11 augustus 2017 om 17:11
Oei Maradonna komt. Als hij maar geen rookgordijn gaat veroorzaken. Zou Locadia zich voor hem kunnen motiveren? We gaan het zien. Heb er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in. Ben bang (ook wel terecht) dat bij de minste tegenslag het publiek zich massaal tegen PSV (lees Cocu) gaat keren. Dat zal zijn weerslag hebben op de spelers.
 
JordyB
 
1
11 augustus 2017 om 17:47
Er is geen sportief eerherstel meer mogelijk als je zulke dramatische eerste 2 potjes speelt.
 
FR12Jules
 
0
12 augustus 2017 om 08:08
Jawel, kampioen worden. Dan hoor je niemand er meer over.
 
Bossie
 
1
11 augustus 2017 om 17:50
Ik denk dat er meer mensen komen voor Maradona dan voor de wedstrijd. Een slimme truuk om mensen naar het stadion te lokken ...??
 
Voetbalfan!
 
0
13 augustus 2017 om 12:44
Die kleine man was ook al op het nieuws dat hij was herkent in de Hema haha was een topper maar heeft op zijn tijd rare trekjes haha.