BVB haalt uit naar analytici, Bayern én Leipzig: 'Hij is een gluiperd'
Zondag, 11 februari 2018 om 14:30

Hans-Joachim Watzke heeft bij het Duitse Sky Sports flink van zich afgeslagen. De voorzitter van Borussia Dortmund hekelt de ongefundeerde kritiek op zijn club en zegt dat buitenstaanders makkelijk praten hebben als ze hun mening geven over de stand van zaken bij de Duitse topclub. Watzke baalt bijvoorbeeld van de kritiek dat BVB te weinig geld spendeert.

"In de Premier League kan zelfs een klein clubje als Swansea City meer betalen voor een speler dan Borussia Dortmund. We hebben een opvallende, noodzakelijke tic: we geven niet meer uit dan dat we binnenkrijgen", aldus Watzke, die ook de vraag krijgt waarom het verkregen geld bij de verkoop van Pierre-Emerick Aubameyang van ongeveer 63 miljoen euro niet meteen is geïnvesteerd.

"We hebben nog een onaangename gewoonte: we betalen altijd belasting. Niet iedereen doet dat", vervolgt de sportbestuurder, die spreekt van onkunde bij analytici Dieter Hamann en Lothar Matthäus: "Zij hebben in hun leven nog nooit een winst-en-verliesrekening of een balans gezien", aldus Watzke, die uithaalt naar Oliver Mintzlaff van RB Leipzig en 'gluiperd' Uli Hoeness van Bayern München.

"Bij Bayern draait het om hem (Hoeness, red.). Hij is een gluiperd", verwijst Watzke naar de spelers die Bayern los heeft geweekt bij Dortmund. "Dit hebben wij in het verleden meegemaakt." Watzke had ook geen goed woord over voor Mintzlaff, die zei dat Leipzig de enige echte uitdager van Bayern is: "Hij weet hoe hij dat moet zeggen. Het zijn toch alleen maar marketingmensen daar?"

Meer nieuws
   
20:30
20:30
Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Feyenoord
0
   
20:08
20:08
Hans Kraay ziet Robin van Persie liever bij een andere club dan Heerenveen
5
   
20:02
20:02
Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
2
   
19:43
19:43
Valentijn concludeert: 'De kans op een terugkeer van Kroes is groter geworden'
0
   
19:30
19:30
Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
STORING
 
29
11 februari 2018 om 14:36
Men kan van Dortmund zeggen wat ze willen maar ze voeren gewoon fantastisch beleid. Vooral de houding die ze aannemen zodra het op spelersverkoop aan komt vind ik sterk gedrag. Bij Dortmund teken je met je volle verstand een langdurig contract en hoef je niet te rekenen op coulance wanneer je opeens graag weg wil. Ze hebben in het verleden spelers gratis de deur uit laten lopen om deze reden. Je kan daar veel van vinden maar ik vind het bewonderingswaardig. Eigenlijk is het gewoon doodnormaal maar in de gekke voetbalwereld schijnt Dortmund een van de weinige clubs te zijn die zich door niemand laat gijzelen. Wat mij betreft zitten er meer mensen als Watzke in de voetbalwereld.
 
ownedbyrick
 
18
11 februari 2018 om 14:41
Je kan ook van RB Leipzig zeggen wat je wilt maar die voeren ook gewoon een gezond beleid met scouting en niet te dure spelers. Natuurlijk zit er geld van Red Bull in maar Dortmund krijgt ook veel geld van de hoofdsponsor.
 
Sirius
 
1
11 februari 2018 om 17:11
Watzke heeft altijd veel moeite om om te gaan met kritiek. Feit is gewoon dat ze een matige en ongebalanceerde selectie hebben samengesteld en dat zag je vorig seizoen en nu ook dit seizoen terug in de resultaten. De aanval was puur en alleen gebaseerd op Aubameyang, de verdediging en de doelman zijn van een heel matig niveau en ze hebben veel jonge spelers in de ploeg waardoor je te maken krijgt met wisselvallig spel. Het verschil tussen Leipzig en Dortmund is ook inderdaad qua resultaten niet het geld, maar het beleid van beide clubs. Watzke zal dus moeten zorgen dat het beter gaat en niet gaan zeuren dat Dortmund een slachtoffer is.
 
Sirius
 
1
11 februari 2018 om 17:13
Misschien op het gebied van uitgaande transfers, maar de laatste jaren is het transferbeleid van de club (inkomende transfers) alles behalve goed te noemen. De resultaten van de laatste tijd (anderhalf jaar) spreken voor zich.
 
balou7
 
5
11 februari 2018 om 15:41
Hans-Joachim Watzke heeft momenteel een goed beleid met niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Dit komt omdat ze door te duren investeringen bijna failliet waren. Rivaal Bayern heeft dortmund toen een lening gegeven van circa 2 miljoen.
 
Sirius
 
2
11 februari 2018 om 17:06
Ze betalen deze winter anders wel even 21,5 miljoen euro voor Akanji. Afgelopen zomer betaalden ze 7 miljoen voor Sancho (slechts 17 jaar), 25 miljoen voor Yarmolenko, 20 miljoen voor Maximilian Philipp, 12 miljoen voor Dahoud en 12 miljoen voor Toprak. We doen alsof 20 miljoen tegenwoordig niets meer is, maar daar kun je nog steeds hele behoorlijke spelers voor halen. Bovendien hebben ze nog altijd meer middelen dan Leipzig, Schalke, Hoffenheim enzovoort. Een tweede plaats zijn ze gewoon aan hun stand verplicht. Ik wil niet direct zeggen dat ze de afgelopen seizoenen te weinig hebben uitgegeven, maar wel dat ze de verkeerde spelers hebben gehaald. Bovendien is het leuk dat je jonge spelers de kans geeft, maar dan moet je wel anticiperen op het feit dat een jonge ploeg eigenlijk ook bijna altijd erg wisselvallig is.