Afschaffen penaltyserie van de baan: 'Weer een van z'n proefballonnetjes'
Zondag, 3 juni 2012 om 15:16

Joseph Blatter liet vorige week doorschemeren in de toekomst af te willen stappen van de penaltyserie, maar volgens de directeur betaald voetbal van de KNVB, Bert van Oostveen, moet daar niet al te zwaar aan worden getild. De FIFA-preses zou zijn ‘proefballonetje’ al snel weer hebben lek gestoken. "Waarschijnlijk was hem verteld dat het niet zo'n handige opmerking was."

Blatter kwam met de suggestie tijdens het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond, dat vorige week werd gehouden. Franz Beckenbauer was als een van de aanwezigen echter niet onder de indruk. "Franz Beckenbauer betrad het podium en Blatter begon een verhaal over de ontwikkelingen in het voetbal. Iets met 22 mannen en een bal, maar dat wisten we natuurlijk al", zegt Van Oostveen in Voetbal International.

"In dat verhaal kwam hij uit bij de Champions League-finale. Hij zei dat de penaltyserie in z'n algemeenheid maar een gedrocht was en dat Beckenbauer daar met zijn taskforce weleens wat aandacht aan zou kunnen besteden. Beckenbauer keek eens over zijn brilletje heen en begon gewoon zijn eigen verhaal...Waarschijnlijk was hem verteld dat het niet zo'n handige opmerking was. Het was weer een van zijn proefballonnen."

 
Franz Beckenbauer
 
Joseph Blatter

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties