'Het mag natuurlijk niet dat Krohn-Dehli zoveel vrijheid kreeg'
Zondag, 10 juni 2012 om 00:35

Na afloop van de verrassende 1-0 nederlaag tegen Denemarken was het muisstil in de kleedkamer van Oranje. De verslagenheid was groot bij het Nederlands elftal. "Het is pijnlijk", erkende invaller Rafael van der Vaart tegen de NOS. "In de kleedkamer is geen woord gezegd."

Van der Vaart vond dat Denemarken veel fouten in de opbouw maakte, waardoor Oranje vooral in de beginfase veel kansen kreeg. "Op dit niveau moet die bal er dan in. En dan letten wij één keer niet op en maken zij direct een doelpunt. Dit is een grote domper." Over de twee komende groepswedstrijden is Van der Vaart duidelijk: 'We moeten twee keer winnen. In 1988 begon Nederland ook zo. Als je verliest, ben je eruit."

"Het doelpunt viel veel te makkelijk", concludeerde Ron Vlaar. Michael Krohn-Dehli kapte in één beweging zowel John Heitinga en Mark van Bommel uit en speelde vervolgens Maarten Stekelenburg door de benen. "De kansen voor ons waren echter niet te tellen", vervolgde Vlaar. "Maar als niet scoort, verlies je."

"Het is ongelooflijk. Dit verlies is een mokerslag", constateerde Ibrahim Afellay. "We hadden heel veel kansen, speelden in de eerste helft echt goed en kwamen tegen de verhouding in op achterstand. Dat was een grote tik. Maar daarna kregen we nog veel kansen en daarvan moeten er minstens twee in. Het is moeilijk om te zeggen waarom die ballen er niet in gaan. Maar dit is heel teleurstellend. Het is nu echt erop of eronder tegen Duitsland en Portugal."

Heitinga was ook betrokken bij het Deense doelpunt. Hij gaf Krohn-Dehli eerst veel ruimte en trapte daarna in de schijnbeweging van de aanvaller. "Ik moet die goal nog terugzien. Maar het mag natuurlijk niet dat hij zoveel vrijheid kreeg", erkende de aanvaller.

Bekijk hier de samenvatting van Nederland - Denemarken:

 
Europese Kampioenschappen
 
Nederland
 
Denemarken
 
Rafael van der Vaart
 
Ibrahim Afellay

>
European Championship
Nederland
0
1
Denemarken
Zaterdag, 9 juni 2012 om 18:00
Meer nieuws
   
01:00
01:00
In beeld: Iniesta neemt in tranen afscheid van Barcelona
0
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Grootmacht zet streep door naam van Wenger
0
   
00:15
00:15
Hoe de CL-premies van groot belang zijn in de kleinste competities van Europa
0
   
00:00
00:00
VZ telt af - 'De bodem onder dit stadion is doordrenkt in bloed'
0
   
23:50
23:50
Vormer komt terug op woorden over Oranje: 'Wist niet dat hij dat heeft gezegd'
1
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties