El Ghanassy doet Heerenveen pijn, NEC stunt tegen Roberto Carlos

SC Heerenveen - AA Gent 1-1
Van Basten hoopte zijn beoogde basiself aan het werk te kunnen zien tegen de Buffalo's, maar hij moest een streep zetten door de namen van onder anderen Mitchell Dijks, Marco Pappa, Magnus Wolff Eikrem en Arnold Kruiswijk. De Eredivisionist begon ondanks de volle ziekenboeg uitstekend tegen de Belgische nummer twaalf van vorig seizoen. Hoewel El Ghanassy namens Gent de paal trof, domineerde Heerenveen en na een halfuur kwam de 'thuisploeg' op voorsprong door een intikker van Finnbogason, die vorig seizoen liefst 24 competitiedoelpunten maakte.

Heerenveen, dat dinsdag Oud-Heverlee Leuven met 2-1 versloeg, hield die voorsprong echter niet vast in het bij vlagen keiharde oefenduel. Tien minuten na rust tekende El Ghanassy voor de gelijkmaker door een vrije trap binnen te mikken tegen zijn oude ploeg. Keeper Kristoffer Nordfeldt zag er bij deze treffer niet goed uit. De clubs gingen in evenwicht uit elkaar. Volgende week zaterdag treft Heerenveen het Spaanse Osasuna voor de laatste wedstrijd in de oefencampagne. Men begint de competitie op 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen AZ.

NEC - Sivasspor 2-0
NEC kwam al na vijf minuten op voorsprong in Groesbeek. Een snelle uitval van de Nijmeegse ploeg van Alex Pastoor werd afgerond door de zeventienjarige Cihat Celik. Kort voor rust bepaalde Christoph Hemlein, wederom na een rappe counter, de eindstand door oog in oog met de doelman zijn rust te bewaren en raak te schieten: 2-0. In de slotfase was Sivasspor nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar die vond men niet. Roberto Carlos ging met zijn ploeg dus onderuit en zal genoeg stof hebben voor de nabespreking.