FC Eindhoven verslaat Jong FC Twente en stelt feestje FC Dordrecht uit

FC Eindhoven - Jong FC Twente 2-0
De beloften van FC Twente wonnen dit seizoen pas twee keer en konden maandag geen derde zege bijschrijven. De ploeg van Jan Zoutman kwam al na acht minuten op achterstand. Na een korte hoekschop kopte Chiró N'Toko binnen: 1-0. De bezoekers hadden na een half uur langszij kunnen komen, maar Felitciano Zschusschen werd naar buiten gedrongen en kon hierdoor niet uithalen. Zeven minuten voor rust verdubbelde Jens van Son met een droge knal de marge in het voordeel van de Brabanders. In de tweede helft kreeg Eindhoven de betere kansen, maar scoorde men niet meer. De thuisploeg won zijn derde wedstrijd op rij.

FC Emmen - FC Oss 5-0
Het was veelzeggend dat FC Oss in de rust drie wissels toepaste. De Brabanders bakten er weinig van in het nagenoeg lege Univé Stadion en incasseerden na een overtreding van Lorenzo Piqué al vroeg een strafschop. Quenten Martinus trof de paal, maar na twintig minuten was het wel raak voor de gastheer. Frank Olijve opende de score en Alexander Bannink en Leandro Resida beslisten nog voor rust het duel. De mutaties in de rust veranderden weinig aan het spelbeeld en FC Emmen liep in de slotfase via Olijve uit naar 5-0. Oss ging voor de vijfde keer dit seizoen onderuit.