Besiktas komt met schrik vrij en is nu al één jaar lang thuis ongeslagen

Turks international Olcay Sahan volleerde een hoekschop binnen en voorkwam daarmee een nederlaag. Het team van Slaven Bilic was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar Rizespor kreeg in de eerste helft de betere kansen; zo schoot Lomano Lualua rakelings naast. Drie minuten na de pauze kwamen de gasten op 0-1: na een lange inworp legde Leonard Kweuke de bal klaar voor Ümit Korkmaz en die haalde doeltreffend uit. Besiktas kwam nauwelijks tot kansen, maar meende wel recht te hebben op in ieder geval één strafschop.

Na een kwartier trapte Ali Adnan keurig de bal weg voor de voeten van Gökhan Töre, maar in de ogen van Slaven Bilic en consorten was er sprake van een overtreding. Na vijftig minuten appelleerde Töre opnieuw om een penalty na een vermeende handsbal en na een uur had de club uit Istanbul sowieso een elfmetertrap verdiend. Ramon Motta werd, terwijl hij wilde uithalen, in de rug geduwd, maar scheidsrechter Hüseyin Göçek liet doorspelen. Tien minuten voor tijd kreeg Besiktas uiteindelijk loon na werken.

Olcay tekende voor de gelijkmaker en Besiktas ging vervolgens op zoek naar een tweede treffer in het matig gevulde Atatürk Stadion, maar het defensief goed georganiseerde Rizespor gaf behoudens een kans voor Atiba Hutchinson niets meer weg. Besiktas, dat in de eerste speelronde met 0-1 van Mersin Idman Yurdu won, neemt het donderdag in het kader van de Europa League op tegen Asteras Tripolis. De overige groepsgenoten zijn Partizan Belgrado en Tottenham Hotspur.