Bayern heeft aan één goal voldoende in spookwedstrijd

Het duel in de Arena Khimki werd zonder fans afgewerkt, want CSKA moest een straf uitzitten voor herhaaldelijk racistisch gedrag van zijn supporters in eerdere Europese wedstrijden. De spookwedstrijd werd van meet af aan gecontroleerd door Bayern en het eerste wapenfeit kwam van Arjen Robben, die na ruim tien minuten doelman Igor Akinfeev tot een redding dwong. Ondanks dat der Rekordmeister dicteerde, had de regerend kampioen van Duitsland niet mogen klagen als de counterende Russische tegenstander ook tot scoren was gekomen.

Doelman Manuel Neuer had echter een uitstekende redding in huis op een schot van voormalig VVV'er Ahmed Musa en hield ook Georgi Milanov van scoren af, terwijl Zoran Tosic en Roman Eremenko beiden over schoten. Laatstgenoemde, Eremenko dus, raakte op slag van rust ook nog eens het houtwerk. Bayern, dat vorig seizoen in de groepsfase van het miljoenenbal ook al twee keer te sterk was voor CSKA, was na een kwart wedstrijd op voorsprong gekomen. Mario Fernandes beging een overtreding op Mario Götze en de daaropvolgende strafschop werd benut door Müller: 0-1.

Op slag van rust was Bayern nog dicht bij de 0-2, maar schoten van Robert Lewandowski en Mario Götze werden gekraakt en daardoor bleef het verschil na één helft spelen minimaal. Bayern was ook na de thee heer en meester, maar men slaagde er nauwelijks in om Akinfeev serieus op de proef te stellen. Na 52 minuten had CSKA zelfs kunnen scoren, maar Musa treuzelde te lang en zag zijn schot worden geblokt. De Nigeriaan werd na een uur afgelost door Seydou Doumbia, die niet fit genoeg was om te starten. Ook met de Ivoriaan binnen de lijnen lukte het CSKA echter niet om nog een doelpunt te maken.

Het was wachten op de 0-2 en Götze was na 86 minuten dicht bij dat bevrijdende doelpunt, maar een verdediger kwam op het laatste moment nog tussenbeide. De bezoekers creëerden vooral halve kansen, maar doordat CSKA niet liet zien in een gelijkmaker te geloven, was de tweede helft enigszins flauw. Robben speelde de wedstrijd niet uit, want hij werd negen minuten voor tijd naar de kant gehaald ten faveure van Rafinha. CSKA heeft nu slechts één van zijn laatste acht thuiswedstrijden in Europees verband weten te winnen en Bayern kan zich nu in alle rust voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 van komende zaterdag.