Matic schenkt Mourinho eerste zege, Huntelaar komt tot scoren

Sporting Portugal - Chelsea 0-1
Het scheelde niet veel of de bezoekers uit Londen hadden na twee minuten spelen al op voorsprong gestaan. Na goed voorbereidend werk van Cesc Fàbregas had Diego Costa een grote kans om voor de 0-1 te zorgen, maar Rui Patricio verleende geen medewerking. Ook Gary Cahill was een minuut later niet zorgvuldig in de afronding. Chelsea was de bovenliggende partij, maar de Londenaren slaagden er tot ongenoegen van Mourinho maar niet in om de kansen te benutten. Ook André Schürrle maakte zich niet populair bij de Portugees.

Het was uiteindelijk Matic die zijn hoofd tegen een pass van Fàbregas zette en de 0-1 binnenkopte. Na de onderbreking was Nani dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet van afstand verdween niet in de verre hoek. De wedstrijd ging op en neer, met een knappe redding van Rui Patricio op een poging van Oscar en een inzet van Nani in het zijnet. De wedstrijd werd steeds fysieker van aard, al slaagde Chelsea er wel in om de defensie van Sporting onder druk te zetten. De knik van Matic bleek uiteindelijk voldoende voor een overwinning.

Schalke 04 - Maribor NK 1-1
In de beginfase oogde de thuisploeg hongerig, maar daarna stelde het team van trainer Jens Keller teleur. Het zelfvertrouwen van Maribor groeide naarmate de eerste helft vorderde en enkele minuten voor rust resulteerde dat in de openingstreffer. De 0-1 was echter omstreden. Na voorbereidend werk van Mitja Viler werkte Damjan Bohar de bal in het net. Schalke claimde buitenspel van Marcos Tavares, die bovendien doelman Ralf Fährmann hinderde.

In de eerste minuten na rust ging Schalke met weinig overtuiging de duels aan, maar toch viel de gelijkmaker relatief snel. Na een onbegrijpelijke terugspeelbal van Viler was Huntelaar attent en werkte hij het leer achter Jasmin Handavovic: 1-1. Schalke werd wat sterker en zowel Huntelaar als Julian Draxler had de 2-1 op zijn schoen. Hoe het team van Keller het ook probeerde, de toeschouwers in Gelsenkirchen moesten genoegen nemen met een remise.