Discutabele strafschop kost Man City twee punten in Moskou

Ahmed Musa zag de wedstrijd tegen City met vertrouwen tegemoet. De ex-speler van onder meer VVV-Venlo vertelde tijdens de persconferentie dat de Engelsen in verdedigend opzicht 'erg zwak' zijn, maar het was dinsdagavond juist CSKA dat in de eerste helft achterin steken liet vallen. De Russen hielden in het eerste half uur wel stand, maar toen sloeg Sergio Agüero toe. CSKA verdedigde niet goed uit waarna David Silva Edin Dzeko voor de keeper kon zetten. De Bosniër was niet zelfzuchtig en liet Agüero voor diens vijfde goal in drie ontmoetingen met CSKA aantekenen: 0-1.

Een kleine tien minuten later leek James Milner de wedstrijd voortijdig te beslissen. Hij gleed de bal na een mislukt schot van Agüero binnen bij de tweede paal en die voorsprong was zonder meer verdiend. Hoewel CSKA in de beginfase via Ahmed Musa en Zoran Tosic nog wel voor dreiging zorgde, waren de bezoekers steevast de bovenliggende partij. Voordat de score werd geopend, was Pablo Zabalata al dicht bij de openingstreffer geweest, maar de verdediger schoot rakelings naast. In de slotfase van de eerste helft trof Milner nog de paal, al had Dzeko een fractie eerder misschien wel een strafschop moeten krijgen.

Leonid Slutsky, de trainer van CSKA, greep in de rust in en bracht de Ivoriaanse aanvaller Doumbia binnen de lijnen voor verdediger Aleksey Berezutsky. Desondanks kwam City lange tijd na rust niet in de problemen en het speltempo lag ook een stuk lager dan in het eerste bedrijf. De thuisploeg ging na het uur echter met meer durf voetballen en dat leverde al gauw een goal op. Eliaquim Mangala leverde de bal in bij Bibras Natkho, de Israëliër speelde Musa vrij voor het doel en op aangeven van de Nigeriaan tekende Doumbia voor de aansluitingstreffer in de lege Arena Khimki in het westen van Moskou.

Er waren geen fans welkom, omdat CSKA een straf moet uitzitten voor herhaaldelijk racistisch gedrag van zijn fans in eerdere Europese wedstrijden. CSKA ging op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Joe Hart werd maar niet op de proef gesteld. Toch werd het na 85 minuten nog gelijk. Aleksandar Kolarov liep Doumbia in de rug en de daarop volgende strafschop werd beheerst binnengeschoten door Natkho: 2-2. De laatste keer dat City een Champions League-duel won, was in december tegen Bayern München (2-3).