Van der Wiel komt met de schrik vrij na vroege rode kaart in topper

Precies 27 minuten stonden er op de klok toen Van der Wiel tegenstander Wahbi Khazri van achter raakte met een tackle. Scheidsrechter Tony Chapron had het voorval af kúnnen doen met geel, maar besloot de rechtsback met een direct rode kaart weg te sturen. Coach Laurent Blanc was echter nog niet klaar met de reorganisatie van zijn elftal, of ook de bezoekers uit Bordeaux stonden met tien man. Poko vergreep zich aan Marco Verratti en mocht ook vertrekken.

De thuisploeg nam daarna meteen weer het initiatief en was via David Luiz dicht bij de 1-0. De vrije trap van de Braziliaan eindigde echter op de paal. Op slag van rust viel de openingstreffer alsnog: Verratti werd gevloerd in de zestien, waarna Lucas Moura de gegeven strafschop binnenschoot. De Braziliaan onderscheidde zich kort na rust nogmaals. Dit keer werd hij zelf naar de grond gewerkt in de zestien, waarna ook de tweede strafschop feilloos werd benut.

Bordeaux gaf de moed desondanks niet op en kwam luttele minuten later via Jaroslav Plasil dicht in de buurt van de aansluitingstreffer. Salvatore Sirigu voorkwam echter een tegentreffer. PSG verkreeg daarna weer de controle en hield de ruite voorsprong vrij eenvoudig vast. Negen minuten voor tijd maakte Ezequiel Lavezzi vervolgens een definitief einde aan de goede bedoelingen van de bezoekers: met een intikker bij de eerste paal tekende hij voor de 3-0 eindstand.