FC Twente rukt dankzij trefzekere Castaignos weer op naar plek drie

Beide ploegen sloten alle risico in de openingsfase uit, waardoor er aanvankelijk niet veel te beleven viel in het IJsseldeltastadion. Pas na een kwartier spelen zorgde Hakim Ziyech voor het eerste doelgevaar, maar zijn schot miste de juiste richting. FC Twente had daarna wel een optisch overwicht, maar de bezoekers uit Enschede slaagden er niet in om gaatjes te vinden in de gesloten afweer van de thuisploeg. Gelukkig voor de neutrale toeschouwer brak Ryan Thomas na 28 minuten spelen echter de ban.

De Nieuw-Zeelander werd gelanceerd dankzij een fraaie no-look-pass van Stef Nijland en dribbelde vervolgens behendig door de Twentse defensie. Doelman Nick Marsman kon daarna niet meer doen dan de bal nakijken. Alhoewel PEC dus weinig weggaf, slaagde het elftal van Ron Jans er niet in om die voorsprong tot de rust vast te houden. Vijf minuten voor het scheiden der helften zette Castaignos het op een lopen, en ook zijn actie was succesvol. Net als Thomas slalomde hij door de defensie, waarna Warner Hahn met een gedecideerd schot in linkerhoek werd geklopt.

PEC ging na rust meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong en kreeg een uitstekende kans via Nijland, die er echter net niet in slaagde om Marsman te kloppen. De wedstrijd bleef daarna in balans en uitgespeeld waren een zeldzaamheid. Des te meer reden had Castaignos om zichzelf voor het hoofd te slaan na het om zeep helpen van dé kans op de 1-2. De spits ging met Ziyech vrijwel alleen af op het doel van Hahn, maar liet na om zijn ploeggenoot in stelling te brengen, waardoor de doelman kon ingrijpen.

Beide ploegen leken daarmee op een gelijkspel af te stevenen, maar precies tien minuten voor tijd bepaalde Castaignos anders. De aanvaller nam de bal vol op de wreef na een perfecte voorzet van Jesús Corona, waarmee hij Hahn alsnog voor de tweede keer het nakijken gaf. Dat alles gebeurde onder het toeziend oog van FC Twente-icoon Wout Brama, die niet veel eerder binnen de lijnen werd gebracht voor Jans. Ook hij kon echter niet meer voorkomen dat de Zwollenaren hun vijfde nederlaag van het seizoen leden.