Tien man van Sparta doen Houdini-act tegen balend FC Oss

In een gelijkopgaande eerste helft kwamen Sparta en FC Oss niet tot scoren. Het eerste kwartier op Het Kasteel mocht gerust aftastend worden genoemd, met weinig gevaarlijke momenten. In de laatste 25 minuten van het eerste bedrijf hing er toch een goal in de lucht. Luuk Koopmans moest in actie komen op pogingen van Jeremy de Nooijer en Youri Loen, terwijl een hard schot van Dennis Janssen een prooi was voor Roy Kortsmit. Vlak voor rust moest Sparta met tien man verder: Pieter Nys kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij Genaro Snijders de doorgang belette.

Zes minuten na rust kwam Sparta toch op voorsprong, ondanks de ondertalsituatie. Paul Gladon frommelde de bal langs Koopmans: 1-0. Luttele minuten later profiteerde Sparta bijna van balverlies bij Charlie van den Ouweland; Gladon mikte het leer echter op de paal. FC Oss werd iets sterker en had pech dat Michel Breuer een inzet van Istvan Bakx van de doellijn afhaalde. Iets meer dan twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker: Justin Mathieu werd diep gestuurd en schoot netjes raak. FC Oss ging daarna voor de drie punten en leek daar vier minuten voor tijd viA Mathieu ook in te slagen: 1-2. In de extra tijd kopte Gladon echter de 2-2 binnen.