Juventus officieel winterkampioen na overtuigende zege op Sardinië

Juventus speelde in acht dagen drie keer gelijk en stak dan ook in twijfelachtige vorm. De druk op Allegri was voor het uitduel met Cagliari dan ook niet gering, maar zijn ploeg kende een opvallend gemakkelijke avond. Na drie minuten lag de bal al in het net: Tévez schoot een rebound van dichtbij in de korte hoek, nadat doelman Alessio Cragno een inzet van Angelo Ogbonna nog wel had kunnen keren. Aan de andere kant moest doelman Gianluigi Buffon even later handelend optreden op een kopbal van Albin Ekdal, maar De Oude Dame besliste na twintig minuten al de wedstrijd.

Vidal pikte een afvallende bal op en krulde het leer op schitterende wijze in de verre hoek van keeper Cragno. Na die 0-3 spaarde Juventus zijn krachten en in de tweede helft liep men zelfs uit naar een ruimere voorsprong: Llorente werd weggestuurd door Andrea Pirlo en schoot uit de draai met zijn linker raak. Het duel leek daarmee wel gespeeld, maar het Cagliari van Zdenek Zeman deed halverwege de tweede helft nog wat terug via een kopbal van Luca Rossettini uit een vrije trap van Andrea Cossu. Een stunt zat er echter niet in voor i Rossoblu. Juventus-achtervolger AS Roma speelt zaterdagavond thuis tegen AC Milan.