Chelsea verdedigt geweldig tegen Spurs en pakt Capital One Cup

Michel Vorm keepte dit seizoen de wedstrijden van Tottenham in de Capital One Cup, maar in de finale koos Mauricio Pochettino toch maar voor eerste doelman Hugo Lloris. Vorm zat dus balend op de bank en vanaf die positie zag hij een matige eerste helft, met weinig kansen. Tottenham was via Christian Eriksen nog het meest gevaarlijk, maar de voormalig Ajacied schoot een vrije trap op de lat en wist even later Petr Cech (Mourinho besloot dus niet om zijn eerste keeper op doel te zetten in de finale) niet te verrassen met een slim schot in de korte hoek.

Chelsea loerde op mogelijkheden om te counteren, maar wist in de eerste vijfenveertig minuten geen enkele uitgespeelde kans te creëren. Toch gingen the Blues met een voorsprong rusten: kort voor de thee werd een vrije trap van Willian niet goed weggewerkt, waardoor Terry de 1-0 binnen kon schieten. Nog voor de pauze wist Gary Cahill deze marge bijna ook nog te verdubbelen, maar de kopbal van de verdediger werd gepakt door Lloris, die Tottenham dus op de been hield. Pochettino besloot om niet te wisselen voor de tweede helft.

Dat was opmerkelijk, want Kyle Walker leek toch wel erg veel pijn te hebben, maar de verdediger van Tottenham bleef dus gewoon staan. Kort in de tweede helft werd hij voorbijgesneld door Eden Hazard, wiens gevaarlijke voorzet echter niet verlengd werd, en even hierna zette Cesc Fàbregas Lloris aan het werk met een acrobatische omhaal. Tottenham was de ploeg die op zoek moest naar een doelpunt, maar Chelsea was de bovenliggende partij en verdubbelde tien minuten na de onderbreking zijn voorsprong.

Opnieuw was de tandem Fàbregas-Diego Costa beslissend. Eerstgenoemde speelde zijn ploeggenoot vrij in het vijandelijke strafschopgebied en Diego Costa schoot uit een lastige hoek op doel, maar omdat Walker de richting van het schot veranderde, was Lloris kansloos. Tottenham moest nu helemaal de aanval zoeken, maar de defensie van Chelsea stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Pas kort voor tijd kreeg Harry Kane een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Terry zat er met een sliding nog uitstekend tussen, waardoor het niet meer spannend werd. De eerste prijs voor Chelsea is binnen; de ploeg van Mourinho is verder nog in de race voor de landstitel en Champions League.