Geweldige knal van Townsend maakt doelpunt van Pellè onschadelijk

Pellè scoorde in het huidige kalenderjaar nog niet in de Premier League, maar vond dinsdag al na 28 minuten het net. De aanvaller van Southampton stuurde een voorzet van Giorgio Chiellini met zijn hoofd naar de verre hoek en daarmee liet hij Joe Hart kansloos: 1-0. Het was het tweede interlanddoelpunt van de ex-spits van onder meer Feyenoord en AZ. De eerste kans in de wedstrijd was na een flauwe beginfase ook al voor de Italianen geweest: Marco Parolo, die samen met Roberto Soriano en debutant Mirko Valdifiori op het middenveld stond, zette Hart met een hard schot aan het werk.

Engeland raakte bij zijn eerste echte mogelijkheid direct de lat met een van richting veranderd schot van Wayne Rooney. The Three Lions liepen na de goal van Pellè overigens nog tegen een tweede domper aan in de eerste helft, want verdediger Chris Smalling voelde zich niet lekker en liet zich daarom vervangen. Vijf minuten na rust had Italië de marge kunnen verdubbelen, maar Hart hield Éder van scoren af en Pellè mikte de rebound naast. Tien minuten na rust hadden de bezoekers van Roy Hodgson absoluut langszij moeten komen, maar Kieran Gibbs trof het zijnet.

Rooney, die zijn 103e interland speelde en nog maar twee goals verwijderd is van het record van Sir Bobby Charlton, lukte het evenmin om Gianluigi Buffon te passeren. Engeland leek dan ook met een nederlaag huiswaarts te keren, maar elf minuten voor tijd maakte Townsend gelijk. De invaller stond negen minuten op het veld toen hij de bal ontving van Ryan Mason en het leer vanaf zo'n negentien meter in de verre hoek knalde. Rooney had even later de winnende nog op zijn schoen, maar de benen van Buffon lagen de 1-2 in de weg.