Lyon kan na spetterende 'Derby du Rhône' niet weglopen van PSG

Saint-Étienne pakte na 32 speelronden nog nooit 56 punten en aan dat aantal werd er zondag dus eentje toegevoegd. Zonder Ricky van Wolfswinkel, die de hele wedstrijd in de dug-out bleef zitten, werden de bezoekers in de beginfase wel helemaal onder de voet gelopen in Stade de Gerland. Lyon reeg de kansen aaneen, maar scoorde tot de 24e minuut niet. Clinton N'Jie faalde twee keer oog in oog met doelman Stéphane Ruffier, een schot van Christophe Jallet werd geblokt en Nabil Fekir trof de lat. Het was wachten op de openingstreffer en die viel dus na ruim een kwart wedstrijd spelen.

N'Jie werd in het strafschopgebied gevonden door Fekir en hamerde hard binnen: 1-0. Uit het niets kwamen de bezoekers eigenlijk op gelijke hoogte: Lindsay Rose veroorzaakte een strafschop en kreeg een rode kaart, waarna Max Gradel keeper Anthony Lopes de andere hoek in stuurde en de gelijkmaker maakte. Ondanks de ondertalsituatie bleef Lyon de wedstrijd domineren, maar op slag van rust liep men opnieuw in het mes van les Verts. Romain Hamouma omspeelde Lopes en schoot Saint-Étienne op voorsprong.

Lyon kwam echter sterk uit de kleedkamer: Jallet kopte na een vrije trap van Fekir de gelijkmaker tegen de touwen. In de open wedstrijd die volgde was de beste kans nog voor Lyon: een verdediger van Saint-Étienne kopte de bal na een hoekschop van Clément Grenier tegen de lat. Les Gones bleven met een man minder aanvallen, maar een winnende goal zat er voor de zevenvoudig kampioen van Frankrijk niet in. Saint-Étienne is nu al acht speelronden ongeslagen; alleen AS Monaco doet het met negen wedstrijden op dit moment beter.