Korte scoort vijf keer, Hoesen is goed voor hattrick en Heracles ontsnapt

SC Stadspark - FC Groningen 0-9
Trainer Erwin van de Looi stuurden tijdens het duel met SC Stadspark twee totaal verschillende elftallen het veld in en zag hoe het eerste basisteam in 45 minuten zes keer scoorde: De Leeuw maakte er drie, zomeraanwinst Bryan Linssen was tweemaal trefzeker en ook Hans Hateboer was goed voor een doelpunt. Na de pauze duurde het bijna twintig minuten voordat er weer wat te juichen viel, maar toen bleek Hoesen ook echt los: binnen twee minuten scoorde hij tweemaal en tien minuten later was zijn hattrick een feit, 0-9, tevens de eindstand.

Laakkwartier - ADO Den Haag 1-12
ADO scoorde er lustig op los tegen Laakkwartier: toen na 25 minuten de eerste drinkpauze op het programma stond, was de stand al 0-5. Proefspeler Ayrton Pinheiro Victor liet zich van zijn goede kant zien en zowel Roland Alberg als Korte was tweemaal trefzeker. Dankzij Thomas Kristensen en Kevin Jansen was de ruststand 0-7. In de tweede helft was Korte goed voor een hattrick en tekenden ook weer Ayrton en Xander Houtkoop voor een doelpunt, waarmee ADO op twaalf uitkwam na drie 'helften' van 25 minuten. De eer van de thuisploeg was ondertussen echter gered door Aldreyson Ortega, zodat 1-12 de eindstand was.

SVZW Wierden - Heracles Almelo 0-3
Heracles werd zaterdag danig op de proef gesteld door de amateurs van SVZW. De hoofdklasser uit Wierden gaf in de eerste helft weliswaar enkele kansen weg, maar de bezoekers kwamen niet tot scoren. Coach John Stegeman stuurde na de onderbreking elf nieuwe spelers het veld in en van hen was Rick Hemmink al snel dicht bij de 0-1, maar zijn inzet ging via de lat over. Pas tien minuten voor tijd brak Brahim Darri de ban en kwam de Eredivisionist alsnog op voorsprong. In de slotfase raakte Hemmink opnieuw het aluminium, maar ditmaal leverde zijn doelpoging in tweede instantie toch een goal op, want Wout Weghorst nam de rebound voor zijn rekening: 0-2. In de allerlaatste minuut was het slotakkoord vanaf de penaltystip voor aanvoerder Mark-Jan Fledderus: 0-3.