Nieuwe ster van Lyon trekt alle aandacht met hattrick tegen Caen

De 22-jarige Fekir scoorde vorige week al tegen Stade Rennes, maar kon toen niet voorkomen dat zijn team ten onder ging. Nu nam hij zijn club bij de hand naar de overwinning met het eerste, tweede en derde doelpunt van de ontmoeting. Na ruim een kwartier voetballen pingelde hij wat in het duel met Damien Da Silva en vervolgens haalde hij met links uit: de keeper van Caen zat er nog wel aan, maar kon de bal niet stoppen. In de rechterhoek werd de 0-1 zodoende een feit.

Op slag van rust maakte Fekir ook nummer twee. Corentin Tolisso speelde de aanvaller aan en die liet zijn skills zien: Chaker Alhadhur werd in de luren gelegd met twee schijnbewegingen en daarna wipte Fekir de bal snel van rechts naar links: zijn schot verdween in de lange hoek en dus ging Lyon met een comfortabele voorsprong rusten. Een kwartier na rust kwam nummer drie er nog bij. Mathieu Valbuena speelde Fekir goed in en met links haalde de ster van Lyon weer de trekker over.

Kort voor het einde pikte Claudio Beauvue, de zomeraanwinst van Lyon, ook nog een doelpunt mee in het Stade Michel d'Ornano. De man die vorig seizoen zo op schot was bij Guingamp had al een prima kans laten liggen, maar deze ging er wel in en bepaalde de eindstand op 0-4 voor Lyon. Caen speelde toen al tien minuten met een man minder na rood voor Da Silva. Na de interlandperiode komt Lille op bezoek in het Stade de Gerland en zullen er weer veel ogen gericht zijn op Fekir - mits hij blijft.