Chelsea maakt er vier in Tel Aviv; Casillas blundert bij FC Porto

Maccabi Tel Aviv - Chelsea 0-4
De eerste twee kansen in het Bloomfield Stadium waren voor Maccabi: Omer Peretz kopte over en rechtsback Eli Dasa werd op het laatste moment afgestopt door John Terry. De bezoekers antwoordden met een gevaarlijk schot van César Azpilicueta en openden na negentien minuten uiteindelijk de score: Gary Cahill kopte bij een hoekschop via de hand van de doelman tegen de paal en gleed de rebound vervolgens binnen. Hij maakte zijn eerste Champions League-doelpunt. Chelsea bleef de bovenliggende partij en stond na veertig minuten met een man meer op het veld, doordat Tal Ben Haim na natrappen een rode kaart kreeg.

Chelsea wist dan ook dat het vrijwel zeker zijn derde van de laatste elf uitwedstrijden in de Champions League zou winnen. Eden Hazard kreeg in de slotseconde van het eerste bedrijf nog een goede kans op de 0-2, maar de kleedkamers werden opgezocht bij een 0-1 tussenstand. Na de onderbreking was de eerste goede mogelijkheid nog wel voor de Israëliërs, maar Asmir Begovic blokte een schot van Dasa met zijn borst. Chelsea leunde achterover en had de score na 63 minuten kunnen verdubbelen, maar Predrag Rajkovic stopte een volley van Azpilicueta met één hand. Aan de andere kant had Begovic een reflex in huis op een knal van Eran Zahavi.

De thuisfans gingen terecht geloven in een goed resultaat, want het Maccabi van trainer Slavisa Jokanovic was zeker niet uitgeteld. José Mourinho greep halverwege de tweede helft in en verving Hazard door Pedro Rodríguez. Een paar minuten later, in minuut 72, werd het zowaar 0-2: Willian krulde een vrije trap in de hoek en Oscar gooide het duel daarna definitief in het slot. De Braziliaan kopte van dichtbij raak na een uitstekende voorzet van Abdul Rahman Baba. Het slotakkoord was aan invaller Kurt Zouma, die raak kopte bij een hoekschop: 0-4. Een smet op de driepunter voor Chelsea was het uitvallen van John Terry.

FC Porto - Dynamo Kiev 0-2
Porto domineerde een groot deel van de eerste helft en kreeg al gauw een goede kans toen Danilo Pereira doelman Oleksandr Shovkovsky aan het werk zette. De bezoekers groeiden hierna in de wedstrijd en kregen kansen via Felipe Moraes, Derlis González en Denys Garmash. Na 34 minuten kreeg Porto een strafschop na een overtreding van Gianelli Imbula en Andriy Yarmolenko maakte geen fout. Porto, waarbij Bruno Martins Indi in de basis stond, hoopte in de tweede helft wat terug te doen, maar kwam bedrogen uit. Na ruim een uur spelen kreeg Iker Casillas een schot van Derlis niet onder controle en bokste hij de bal eigenlijk zelf in zijn doel: 0-2. Porto raakte hierna nog wel de paal, maar verder kwam men niet meer.