Bayern mag zich bijna Herbstmeister noemen; Stevens baalt opnieuw

Bayern München - Hertha BSC 2-0
De ploeg van Guardiola was in de eerste helft beter dan de bezoekers uit Berlijn, maar het thuispubliek moest tot de 34e minuut op een doelpunt wachten. Hertha groef zich massaal in en gaf weinig ruimte weg, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Na een hoekschop van Xabi Alonso kopte Mehdi Benatia het leer richting de linkerpaal, waar Thomas Müller het leer eveneens met het hoofd aanraakte: 1-0. Zeven minuten later verdubbelde Kingsley Coman de voordelige marge van Bayern: na voorbereidend werk van Jerome Boateng en Javi Martinez werkte de aanvaller de bal achter keeper Rune Jarstein.

Na de onderbreking zocht Bayern naar een derde doelpunt en stond het team van Pal Dardai flink onder druk. Toch slaagde Hertha erin om niet tegen een ruimere nederlaag aan te lopen, ondanks enkele mogelijkheden voor Robert Lewandowski. Douglas Costa en Arjen Robben behoorden niet tot de wedstrijdselectie van Guardiola.

TSG Hoffenheim - Borussia Monchengladbach 3-3
De bezoekers speelden in de eerste helft zeker niet slecht, maar het team van trainer André Schubert had wel moeite met de snelle tegenaanvallen van Hoffenheim. De ploeg van Stevens keek na vijf minuten al tegen een achterstand aan, na een rake inzet van Fabian Johnson via de binnenkant van de paal. Hoffenheim zorgde nog voor rust voor de ommekeer: Steven Zuber kopte uit een corner van Nadiem Amiri de 1-1 binnen en Eugen Polanski schoot tien minuten voor rust de 2-1 achter Yann Sommer.

Amiri nam vlak na rust de 3-1 voor zijn rekening: Lars Stindl verkeek zich volledig en speelde de bal in de voeten van de aanvaller, die dankbaar profiteerde. Nog geen tien minuten later verkleinde Josip Drmic echter al na de nadelige marge; een rake kopbal betekende zijn eerste Bundesliga-goal voor die Fohlen. Borussia Monchengladbach probeerde een gelijkmaker te forceren en slaagde daar drie minuten voor tijd in: na een actie van Raffael maakte Johnson zijn tweede van de middag.

Hannover 96 - FC Ingolstadt 4-0
Na ruim twintig minuten was de wedstrijd in de HDI Arena eigenlijk al gespeeld. FC Ingolstadt speelde een zeer slechte eerste helft en kreeg de rekening gepresenteerd. Na een corner van Miiko Albornoz kopte ex-PSV'er Marcelo na vijf minuten al de 1-0 binnen. Uit een voorzet van Kenan Karaman mocht Leon Andreasen zes minuten later ongehinderd de 2-0 tegen de touwen koppen en Karaman zelf zette in de 24e minuut de 3-0 op het scorebord. Vijf minuten voor tijd bepaalde Uffe Bech de eindstand, op aangeven van de ingevallen Charlison Benschop.

Werder Bremen - Hamburger SV 1-3
De spelers van de thuisploeg gaven in de eerste helft absoluut niet thuis in de zwaarbeladen Duitse Nordderby en werden bij het rustsignaal weggehoond door de eigen fans. Geheel onlogisch was dat niet: de grote rivaal uit Hamburg voerde 45 minuten lang de boventoon en zocht de kleedkamers op met een riante 0-2 voorsprong. De 0-1 in minuut drie kwam van de schoen van Ivo Ilicevic, die met een schitterend geplaatst schot de verre hoek vond. 25 minuten later verdubbelde Michael Gregoritsch met een van richting veranderde vrije trap de marge voor de bezoekers.

Na rust was het een heel stuk beter wat Werder de eigen fans voorschotelde. Na 62 minuten spelen viel dan ook de niet onverdiende aansluitingstreffer. Anthony Ujah ontsnapte aan buitenspel en rondde in de zestien beheerst af. De hoop op een comeback werd vrijwel meteen weer vertrapt door HSV, dat de marge van twee treffers vlug herstelde. Werder werd gestraft voor het massaal naar voren lopen en liep tegen een messcherpe counter aan, die werd bekroond door Nicolai Müller. Hij ging alleen af op doelman Felix Wiedwald en schoot koel binnen. Die 1-3 bleef tot het eindsignaal staan.

FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2-1
Vanwege uitgebreide controles voor de wedstrijd begon de ontmoeting tussen Mainz en Eintracht een kwartier later. De thuisploeg had daar duidelijk de minste moeite mee en vloog uit de startblokken. Al na vijf minuten lag de 1-0 in het net: Yoshinori Muto tikte met de buitenkant van de voet van dichtbij binnen. Een rode kaart (twee keer geel) van Alexander Meier bemoeilijkte de missie van de gasten uit Frankfurt daarna aanzienlijk. Op slag van rust maakte Yunus Malli er na het goed toepassen van de voordeelregel door de scheidsrechter 2-0 van. Haris Seferovic tekende na rust met een geplaatst schot nog wel voor de 2-1, maar daar bleef het ook bij.