'MSN' vergroot aandeel in Barcelona na doelpuntrijke zege in Camp Nou

Real Sociedad bood in de eerste helft weliswaar tegenstand, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de snelle en efficiënte aanvallen van Barcelona. In de eerste twintig minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht, al kwamen de Basken goed weg toen een kopbal van Andrés Iniesta tegen het aluminium ging. In de 22e minuut was het alsnog raak. Na voorbereidend werk van Daniel Alves was Neymar sneller dan Aritz Elustondo en scoorde hij voor het vierde opeenvolgende competitieduel: 1-0.

Drie minuten voor rust verscheen de 2-0 van het team van Luis Enrique op het scorebord. Na opnieuw een voorzet vanaf de rechterkant van Alves zorgde Suárez met een heerlijke volley voor het tweede doelpunt van de Catalanen. Het was voor de Braziliaan de eerste keer sinds maart 2012 dat hij in een competitieduel in het Camp Nou aan de basis van twee competitietreffers stond.

Na de onderbreking wachtte Barcelona niet lang met het maken van de derde treffer, dit keer vanaf de linkerkant. Het was Neymar die na voorbereidend werk van Jérémy Mathieu de 3-0 voor zijn rekening nam. Barcelona bleef het duel controleren en zocht naar meer doelpunten. Messi slaagde er in zijn zeshonderdste wedstrijd in zijn loopbaan ook in om te scoren. In de 87e minuut vond de topscorer aller tijden van Barcelona weliswaar het aluminium op zijn weg, maar in de extra tijd kon hij op aangeven van Neymar de eindstand bepalen: 4-0.