Gehavend Man United krijgt bij promovendus volgende dreun

Daley Blind en Memphis Depay stonden allebei in de basis bij United, maar wisten de derde competitienederlaag van dit seizoen niet te voorkomen. Bournemouth kende een droomstart en kwam al in de tweede minuut op voorsprong, toen een hoekschop van Junior Stanislas werd gedragen door de wind en in een keer in het doel zeilde. David de Gea zag er bij dit merkwaardige moment niet goed uit en de doelman hoopte maar dat United snel iets terug kon doen. Marouane Fellaini kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn volley werd gekeerd door Artur Boruc, die vervolgens de rebound van Paddy McNair onschadelijk wist te maken.

Anthony Martial hielp ook nog een grote kans om zeep, maar na ruim twintig minuten spelen kwam United dan toch op gelijke hoogte. McNair vond met een lange bal van achteruit Depay, wiens schot gekeerd werd door Boruc. De keeper kon echter niet voorkomen dat Fellaini uit de rebound alsnog de 1-1 binnen schoot. Dat was een flinke opsteker van Van Gaal, maar deze werd gevolgd door een domper: Jesse Lingard moest zich namelijk geblesseerd laten vervangen en meldt zich dus in de toch al zo volle ziekenboeg van United. Vooralsnog is niet bekend hoe groot de schade voor de jongeling is.

Met Andreas Pereira op de plek van Lingard kreeg Bournemouth in het laatste kwartier van de eerste helft nog de beste kans, maar het schot van Matt Ritchie ging recht op De Gea af, waardoor beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen. Tien minuten na rust kwam er echter een einde aan dat evenwicht, toen King scoorde tegen zijn oude werkgever. United werd verrast door een ingestudeerde hoekschop en King kon Bournemouth zo op een nieuwe voorsprong zetten. Voor de spits betekende het zijn tweede doelpunt van dit Premier League-seizoen.

United moest opnieuw in de achtervolging en Fellaini kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging recht op Boruc af. Twintig minuten voor tijd had Glenn Murray de wedstrijd vervolgens moeten beslissen, toen hij wel erg veel ruimte kreeg, McNair uitkapte en alleen voor De Gea kwam te staan. Murray leek de bal rustig binnen te kunnen schuiven voor de 3-1, maar ramde onbeheerst over, waardoor United mocht blijven hopen op tenminste een punt. Martial kreeg nog de beste kans op de gelijkmaker, maar schoot hoog over, en dus ging United onderuit. De ploeg van Van Gaal heeft nu vijf wedstrijden op rij (twee in de Champions League, drie in de Premier League) niet meer gewonnen.