Laat doelpunt van tiener bezorgt Barcelona imposant clubrecord

Barcelona domineerde weliswaar in de eerste helft, maar de ploeg van Luis Enrique kon doelman Jaume Domènech in de eerste 45 minuten amper verontrusten. De beste mogelijkheid was voor Munir El Haddadi, met een geforceerde kopbal. De in de beker zeer trefzekere aanvaller had echter niet door dat Marc Bartra er veel beter voorstond.

De slechts zestienduizend toeschouwers in Mestalla zagen hoe Valencia in ieder geval druk zette op de defensie van Barcelona en een betere indruk achterliet dan in de voorgaande duels. Vijf minuten voor rust namen los Che zelfs de leiding. Álvaro Negredo kwam oog in oog met Marc-André ter Stegen te staan en probeerde de bal over de doelman te krijgen. Dat mislukte, maar in de rebound werkte de aanvaller het leer alsnog tegen de touwen: 1-0.

Na rust liet Valencia zich wat meer gelden en zag Luis Enrique zich genoodzaakt om zijn spelers om meer intensiteit te vragen. Het was veelzeggend dat de eerste poging van Barcelona op doel pas in de 66e minuut werd genoteerd. Domènech had geen moeite met de inzet van Ivan Rakitic. Zakaria Bakkali was enkele minuten eerder ingevallen voor Negredo.

Een vrije trap van Danilo, een kwartier voor tijd, was de beste mogelijkheid in de tweede helft: Ter Stegen kon de inzet tot hoekschop verwerken. Luis Enrique wisselde pas in de slotfase, met Juan del Carmen Cámara, Douglas en Wilfrid Kaptoum als vervangers van Rakitic, Adriano en Sandro Ramirez. Het was Kaptoum die zes minuten voor tijd voor de 1-1 zorgde, na een geweldige pass van Cámara. Zodoende heeft Barcelona voor het eerst in de roemrijke historie geen enkele nederlaag in 29 opeenvolgende wedstrijden geleden. Het oude record dateerde uit 2010/11, onder Josep Guardiola (28).

De negentienjarige Wilfrid Kaptoum zorgt als invaller voor de eindstand bij Valencia - Barcelona: 1-1. De Catalanen hebben nu al in 29 officiële duels op rij geen enkele nederlaag geleden, een clubrecord! #azulgrana #copadelrey