Nummer acht van League One grijpt naast daverende stunt in FA Cup

In de eerste helft kwam het scorebord niet in beweging, ondanks enkele kansen voor beide ploegen. Het eerste half uur was voor de thuisploeg, maar WBA beet in het laatste kwartier voor rust goed van zich af. Het was aan Ben Forster te danken dat Harry Beautyman niet voor de 1-0 zorgde. Tien minuten voor rust schoot Saido Berahino net langs de verkeerde kant van de paal, terwijl James Chester momenten later een dot van een kans verprutste.

Tien minuten na de onderbreking zette Jon Taylor de ploeg van Graham Westley op voorsprong. Een inzet van de aanvaller werd door Chester van richting veranderd en belandde achter Forster: 1-0. WBA zat totaal niet in het duel, maar kwam twintig minuten voor tijd toch op gelijke hoogte. Met een heerlijke halve volley zette Darren Fletcher de 1-1 op het scorebord. Het duel ging daarna nog op en neer, maar WBA kon geen tweede treffer in de reguliere speeltijd forceren.

Ook in de noodzakelijke verlenging waren Peterborough United en WBA tegen elkaar opgewassen, al kwam de thuisploeg in de 114e minuut goed weg. Een krachtige volley van Craig Gardner werd door Gabriel Zakuani van de lijn gehaald. In de strafschoppenreeks trokken de bezoekers aan het langste eind; 3-4 na missers van Martin Samuelsen en Fletcher.