Bayern wint 'topper' in Wolfsburg en vergroot voorsprong tot elf punten

VfL Wolfsburg - Bayern München 0-2
Bayern München was in de eerste helft heer en meester tegen de nummer twee van afgelopen seizoen, maar verzuimde om daar iets mee te doen. De bezoekers kregen weliswaar mogelijkheden via Kingsley Coman en Douglas Costa, maar de beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg, die zo nu en dan levensgevaarlijk was in de omschakeling. Naldo kopte over, terwijl Max Kruse Manuel Neuer tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Op slag van rust had het 1-0 móeten zijn: Kruse legde met het hoofd klaar voor de mee opgekomen Marcel Schäfer, die geheel vrij voor Neuer stond. De verdediger kon de rust echter niet bewaren en schoof de bal naast.

Wolfsburg beet na de pauze meer van zich af en zocht zelfs de aanval, wat leidde tot een kans voor Ricardo Rodríguez en een uitstekende mogelijkheid voor opnieuw Kruse, die wederom op Neuer stuitte. Bayern, waar Arjen Robben na een uur naar de kant werd gehaald, sloeg daarna resoluut toe. Na een afgeslagen schot belandde de bal in minuut 67 bij Kingsley Coman, die het leer zonder te controleren met de binnenkant van de voet via doelman Koen Casteels tegen de touwen werkte. Zeven minuten later was het definitief gelopen: Franck Ribéry legde knap klaar voor Lewandowski, die fraai afrondde met een sierlijke voetbeweging. Het betekende voor de Pool zijn zesde competitiegoal dit seizoen tegen Wolfsburg, waarmee hij Ulf Kirsten (seizoen 1998/99) evenaart. Daarna werd er niet meer gescoord.

Hamburger SV - FC Ingolstadt 1-1
Hamburger SV had voor eigen publiek tegen Ingolstadt definitief afstand willen nemen van de degradatiezone en leek dat aanvankelijk ook te gaan doen. Die Rothosen begonnen namelijk uitstekend en namen snel de leiding. Aaron Hunt bood Josip Drmic in miuut zeven een niet te missen kans: 1-0. Die voorsprong stond bijna een uur lang op het bord, maar het dit seizoen knap presterende Ingolstadt kwam terug: Lukas Hinterseer kopte fraai raak uit een hoekschop. HSV leek even te gaan breken, maar bleef overeind en kwam in de slotfase weer opzetten. Het offensief van de gastheren leidde echter niet meer tot een winnende treffer.

VfB Stuttgart - Hannover 96 1-2
De kansen waren in de openingsfase voor Hannover 96, maar steeds lag Przemyslaw Tyton in de weg. Voor Stuttgart was het bij de eerste kans direct raak. Timo Werner kopte uitstekend binnen uit een hoekschop, de aanvaller stond daarbij compleet ongedekt. Iver Fossum had kort erna gelijk kunnen maken, maar hij schoot recht in de handen van Tyton. Uiteindelijk kopte Christian Schulz uit een vrije trap de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Daarna waren de betere mogelijkheden toch voor Stuttgart, zo had Werner zijn tweede moeten binnen knikken, maar ditmaal mikte hij recht op doelman Ron-Robert Zieler. Ook Alexandru Maxim stuitte op de keeper, waardoor het in Stuttgart 1-1 bleef. De treffer viel aan de andere kant. Op een eerste inzet kon Tyton nog redding brengen, maar vervolgens kopte Schulz toch zijn tweede goal binnen, waarmee hij de hekkensluiter drie belangrijke punten bezorgde.

Werder Bremen - Darmstadt 2-2
De openingstreffer van de middag kwam er na ruim een half uur en dat was op dat moment tegen de verhouding. Anthony Ujah schoot prima binnen. Lang liet de reactie van Darmstadt niet op zich wachten, want nog voor rust werd de stand gelijk getrokken. Doelman Felix Wiedwald ging in de fout, waarna Sandro Wagner vanaf elf meter raak schoot. In de tweede helft was het Bremen dat de klok sloeg. Ujah kreeg meerdere mogelijkheden en ook Fin Bartels had voor een nieuwe voorsprong kunnen zorgen. Toch kwam Darmstadt op voorsprong, toen Aytac Sulu zijn hoofd tegen een vrije trap zette. De zege leek binnen voor de bezoekers, totdat vlak voor tijd Claudio Pizarro nog de 2-2 liet aantekenen, ook met het hoofd.