Champions League-deelnemer lelijk de mist in; spektakel in Beieren

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1-0
VfL Wolfsburg is al door naar de kwartfinale van de Champions League, maar in de Bundesliga wil het maar niet vlotten met de nummer twee van vorig seizoen. De verschillen in de Duitse subtop zijn klein, maar VfL Wolfsburg moet wedstrijden als die tegen degradatiekandidaat TSG Hoffenheim wel willen als het aanspraak wil maken op de plekken die recht geven op deelname aan de Champions League. Dat lukte zaterdag niet: Andrej Kramaric kapte al na drie minuten zijn man uit en krulde de bal fantastisch in de verre hoek voor het enige doelpunt van de wedstrijd. VfL Wolfsburg mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef, want even na rust miste Kevin Volland een strafschop.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3-0
De ploeg van André Schubert was in de eerste helft overduidelijk de betere ploeg en de ruststand van 1-0 was dan ook volkomend verdiend. Negen minuten voor rust kwam het scorebord in beweging. Lukas Hradecky kon een vrije trap van Raffael niet goed wegwerken, waardoor Lars Stindl vanaf een meter of elf alsnog de score kon openen. De tweede helft was nog geen tien minuten oud, of die Fohle stonden al met 2-0 voor. Hradecky kwam goed zijn doel uit maar werkte de bal in de voeten van Raffael. De Braziliaan schoot het leer vanaf dertig meter in het lege doel: 2-0. Roel Brouwers kwam ruim een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen en zag hoe Mahmoud Dahoud er nog 3-0 van maakte. Door de zege staat BMG nu vierde.

SV Darmstadt 98 - FC Augsburg 2-2
De bezoekers speelden een zeer teleurstellende eerste helft en daar maakte Darmstadt dan ook optimaal gebruik van. In de twaalfde minuut was het al raak; Mario Vrancic benutte een rebound, na een halve redding van Marwin Hitz. Uit een corner van Tobias Kempe kopte Sandro Wagner vijf minuten voor rust de 2-0 binnen. Augsburg, dat zonder Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh aantrad, kwam na ruim een uur spelen terug via een goed schot van Markus Feulner; 2-1. Een gelijkspel leek er niet in te zitten, maar vlak voor tijd sleepte Augsburg toch nog een punt over de streep. Ja-Cheol Koo ging na een luchtduel maar wat graag naar de grond en het was Alfred Finnbogason die de toegekende elfmetertrap verzilverde.

FC Ingolstadt 04 - VfB Stuttgart 3-3
Een punt scheidde FC Ingolstadt 04 en VfB Stuttgart maar op de ranglijst en ook op het veld ging het gelijk op. Moritz Hartmann knalde de bal al na vier minuten uit een moeilijke hoek tegen de touwen, nadat hij attent reageerde op een misverstand in de verdediging van Stuttgart. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk: Filip Kostic kon afleggen op twee medespelers, maar ging voor eigen succes en schoot laag de 1-1 binnen. Ingolstadt leek via Mathew Leckie en Dario Lezcano, die een vrije trap fantastisch binnen krulde, de wedstrijd na de rust binnen vijf minuten te beslissen, maar die Schwaben toonden veerkracht. Via Lukas Rupp werd het 3-2 en vijf minuten voor tijd kwam de uitgelezen kans om langszij te komen. Daniel Didavi faalde niet vanaf de penaltystip en maakte er 3-3 van.

Hannover 96 - 1. FC Köln 0-2
De situatie begon er voor hekkensluiter Hannover 96 met een achterstand van vier punten steeds nijpender uit te zien en de ploeg was er tegen 1. FC Köln dan ook op gebrand om met de winst van het veld af te stappen. Hier kreeg het via Salif Sané en Ádám Szalai alle kans toe, maar het was Köln dat vlak voor rust toesloeg: Marcel Risse vond Leonardo Bittencourt, die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te tikken voor de 0-1. Diezelfde Bittencourt vergrootte een kwartier de rust de zorgen voor Hannover nog wat verder door ook de 0-2 voor zijn rekening te nemen. De bezoekers zaten daarna op rozen en zagen Hannover nog wel pogingen doen om de achterstand te verkleinen. Verder dan enkele ongevaarlijke aanvallen kwam de degradatiekandidaat echter niet meer.