Gameiro evenaart Sevilliaans record en is goud waard in Oekraïne

De huidige nummer zeven van de Primera División mocht Kévin Gameiro dankbaar zijn, want de Fransman was goed voor een assist en een doelpunt in de Arena Lviv. Het bal werd na zes minuten geopend door Vitolo, die het leer van Gameiro ontving, Yaroslav Rakitsky in het strafschopgebied uitkapte en de bal met zijn linker beheerst onder Andriy Pyatov tegen de touwen schoot. De voorsprong voor de bezoekers was verdiend, maar Shakhtar kreeg naarmate de helft vorderde steeds meer grip en die ontwikkeling leidde na een kwart wedstrijd tot de gelijkmaker.

Rakitsky zette Marlos met een prachtige pass vrij voor het doel en de Braziliaan krulde de bal vervolgens prachtig in de verre hoek van doelman David Soria: 1-1. Shakhtar nam de regie over en het vertrouwen bij het Sevilla van trainer Unai Emery leek helemaal weg te zijn. Na 36 minuten viel de 1-1: Taras Stepanenko zette na een kort genomen hoekschop zijn hoofd van dichtbij tegen een voorzet van Marlos en liet Soria volstrekt kansloos. Stepanenko maakte daarmee zijn eerste doelpunt in Europees verband sinds december 2014. Shakhtar hoopte na rust door te drukken.

Shakhtar hanteerde echter een veel lager tempo dan voor de onderbreking en moest kansjes voor Steven N'Zonzi en Michael Krohn-Dehli toestaan. Sevilla straalde evenwel ook niet uit er koste wat het kost een beter resultaat uit te willen halen, maar kwam een kwartier voor tijd langszij. Althans, dat dacht men. De treffer van Gameiro werd vanwege buitenspel immers afgekeurd en later werd er nog een bal van de lijn gehaald. Na 83 minuten was het alsnog raak: Vitolo versierde een strafschop en zag die benut worden door Gameiro. De Fransman is nu bij zeven Europa League-doelpunten dit seizoen direct betrokken geweest en evenaarde daarmee het clubrecord van Luis Fabiano en Carlos Bacca.