VVV neemt koppositie van NAC Breda over, Cerny schittert voor Jong Ajax

NAC Breda - MVV Maastricht 1-2
De ploeg van Marinus Dijkhuizen wist zich in de eerste helft geen raad met MVV, dat al snel aan de leiding kwam. Thomas Verheijdt kreeg ruimte om te koppen en knikt een voorzet in de lange hoek: 0-1. Het restant van de eerste helft ging op en neer, met onder meer een inzet van NAC op de paal. Twee minuten na rust verscheen de 1-1 op het scorebord: Kevin van Diermen ramde uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen. De drie punten gingen uiteindelijk naar MVV. Arno Verschueren kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler en Alessandro Ciranni schoot de vrije trap binnen.

VVV-Venlo - FC Oss 2-0
De ploeg van Steijn is door de nederlaag van NAC Breda tegen MVV en de eigen winst op FC Oss alleen koploper in de Jupiler League, met negen punten uit drie duels. De eerste helft was niet heel goed van VVV, maar de thuisploeg kwam wel tweemaal tot scoren. Ralf Seuntjens was alert bij een schot van Johnatan Opoku dat niet goed werd weggewerkt door Xavier Mous: 1-0. Torino Hunte verdubbelde de marge na een half uur spelen toen hij de bal over Mous liftte; 2-0. Joey Sleegers maakte achttien minuten voor tijd zijn debuut voor de Noord-Limburgers.

Jong Ajax - FC Den Bosch 5-2
Cerny was met drie doelpunten de absolute smaakmaker van de wedstrijd. Een fraai schot van de jongeling via de paal betekende de 1-1 in de negende minuut, na de 0-1 van Ben Santermans in de zevende minuut. Een rake strafschop van Abdelhak Nouri betekende de 2-1 en dat was tevens de ruststand. Na de onderbreking kwam het bezoek via een uithaal van Romero Regales op 2-2. Jong Ajax hield de drie punten in eigen huis. Een poeier van Cerny in de verre hoek betekende de 3-2 en een eigen doelpunt van Jonas Heymans was de 4-2. Het slotakkoord kwam vlak voor tijd op naam van Cerny.

Jong PSV - FC Emmen 1-0
De verrichtingen van de beloften van PSV in het nieuwe Jupiler League-seizoen mogen er zijn. Een doelpunt van de uitblinkende Albert Gudmundsson, vier minuten na de onderbreking, bleek voldoende om het team van Pascal Jansen drie punten te schenken. In de eerste helft kreeg FC Emmen een grote kans op de openingstreffer maar raakte Josimar Lima de lat. Met zeven punten uit drie duels is de ploeg van Jansen bovenin de ranglijst van de Jupiler Leaguete vinden.

FC Dordrecht - SC Cambuur 0-1
De ploeg van trainer Gerard de Nooijer speelde meer dan een uur met een man minder, hield nog lang stand, maar moest de punten uiteindelijk terecht aan de bezoekers laten. In een enerverende eerste helft gebeurde er van alles. Zo kreeg Mawouna Amevor zijn tweede gele kaart en liet hij het thuisteam met tien man achter. Cambuur zette daarna meer druk en hield zich uitsluitend bezig met tegenhouden. Na de onderbreking veranderde het wedstrijdbeeld niet en verscheen een kwartier voor tijd de 0-1 op het scorebord. Na het missen van de nodige kansen verzorgde Sander van de Streek de openingstreffer en blijven de Dordtenaren dus wachten op de eerste zege.

De Graafschap - Jong Utrecht 3-1
Na de nederlaag van vorige week tegen FC Den Bosch (2-1) heeft De Graafschap zich vrijdagavond goed hersteld. Jong FC Utrecht werd voor eigen publiek met 3-1 verslagen. Serhat Cakmak hielp de bezoekers na drie minuten nog wel aan een voorsprong, maar dankzij Piotr Parzyszek bleven de punten in Doetinchem. Voor rust schoot hij vanaf elf meter raak, na rust prikte hij er nog twee bij en bepaalde de eindstand op 3-1.

Helmond Sport - Achilles'29 1-2
Helmond Sport wacht ook na vrijdagavond nog op de eerste overwinning van het seizoen. Thuis tegen Achilles '29 werd gehoopt op de eerste zege, maar kreeg het de deksel op de neus. Omid Popalzay bracht Achilles na achttien minuten spelen op voorsprong. Giovanni Hiwat maakte niet lang daarna gelijk, maar twintig minuten voor tijd tekende Thijs Hendriks voor de winnende namens Achilles: 1-2 Daarmee is de club uit Groesbeek van de nul af en daarmee weg uit de onderste regionen.

Fortuna Sittard - Almere City FC 2-1
Almere City kende een droomstart in Sittard door een goal van Silvester van der Water na drie minuten. Maar de wedstrijd kantelde volledig na een vroege rode kaart van Kaj Ramsteijn. De verdediger pakte na een halfuur spelen zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Ferry de Regt bracht de stand daarna meteen op gelijke hoogte. Na rust hielden de tien van Almere lang stand, maar moesten zij tien minuten voor tijd alsnog buigen. Aziz Khalouta maakte in de 79ste minuut de 2-1 voor Fortuna. Almere City eindigde de wedstrijd overigens nog met negen man na rood voor Tom Overtoom.

FC Volendam - Telstar 3-0
Telstar kent een slechte start van het seizoen. Vorige week werd tegen Fortuna Sittard het eerste punt gepakt, vrijdagavond ging de ploeg uit Velsen-Zuid kansloos ten onder in Volendam. De wedstrijd was na de eerste helft eigenlijk al gespeeld. Door de goal van Richairo Meulens in de derde minuut zat Volendam al vroeg op rozen. Jack Tuijp verdubbelde de voorsprong na een kwartier, waarna Gyliano van Velzen de eindstand al na 37 minuten bepaalde op 3-0. Volendam vindt zichzelf terug op de derde plaats in de Jupiler League, Telstar staat negentiende.

RKC Waalwijk - FC Eindhoven 1-2
FC Eindhoven heeft de eerste punten van het seizoen binnen. Op bezoek in Waalwijk gingen de Eindhovenaren er met de volle drie punten vandoor. Mart Lieder deed zijn oude club pijn in de 32e minuut en maakte de 0-1 voor Eindhoven. In de slotfase maakte Kyle De Silva er 0-2 van, waardoor de bezoekers de punten binnen leken te hebben. RKC zette nog aan en Pieter Langedijk maakte er nog 1-2 van, maar verder dan dat kwamen de Waalwijkers niet meer.