Milik draagt met dubbelklapper bij aan overtuigende zege Napoli

Napoli was heel wat beter bij de les dan tijdens de eerste speelronde tegen Pescara, toen de ploeg nog op achterstand kwam. De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor Ignazio Abate, maar daarna was het Napoli dat de klok sloeg. De 1-0 kwam nadat Dries Mertens de bal van afstand prachtig op de paal draaide. Milik was daarna attent en ontfermde zich over de rebound voor zijn eerste officiële doelpunt in dienst van zijn nieuwe werkgever.

Napoli drukte daarna door en Mertens vond Gianluigi Donnarumma op zijn weg. De jonge keeper van i Rossoneri moest even later opnieuw ingrijpen na een inzet van de Belg en ook de rebound door Milik werd gekeerd. Bij de daaropvolgende corner was het echter wel raak: de oud-Ajacied kopte keihard binnen. Napoli zat in de rust dus op rozen, maar daar was in de tweede helft al snel weinig meer van over.

Na een dikke vijf minuten was het M'Baye Niang die de aansluitingstreffer op het scorebord zette: de Fransman had na een geweldige solo nog genoeg over om de bal langs Pepe Reina te schieten voor de 2-1. Vier minuten later was de thuisploeg zelfs weer terug bij af: Suso kreeg een rebound voor zijn voeten en knalde het leer in de linkerbovenhoek. Een kwartier voor tijd keerde het tij toch weer ten gunste van de thuisploeg. Mertens kwam naar binnen en schoot hard richting de hoek, maar zag Donnarumma goed ingrijpen.

José Callejon kwam echter instormen en werkte de bal alsnog achter de doelman voor de beslissende 3-2. Even later bleek alle hoop voor Milan meteen gevlogen toen Juraj Kucka met een rode kaart vroegtijdig kon gaan douchen. Ook Niang maakte de 4-2 niet meer mee: hij moest met zijn tweede gele kaart inrukken en zag vanuit de catacomben hoe Alessio Romagnoli de bal achter zijn eigen doelman werkte.