Go Ahead boekt tegen Roda eerste overwinning van het seizoen

De thuisploeg werd het voetballen in de openingsfase moeilijk gemaakt door goed storend werk van Roda JC. Toch waren de beste kansen voor Go Ahead. Marcel Ritzmaier was na dik twintig minuten spelen dicht bij de openingstreffer. Jarchinio Antonia legde de bal voor op de middenvelder, die de bal richting de grond kopte. Doelman Benjamin van Leer zat er nog net aan, waardoor de bal op de lat belandde. Niet veel later klonk er alsnog gejuich in de Adelaarshorst. Scheidsrechter Ed Janssen wees naar de stip na een handsbal van Simon Church. Na wat discussie met Leon de Kogel, die doorgaans de strafschoppen neemt, was het Kevin Brands die achter de bal ging staan. Hij faalde niet vanaf elf meter: 1-0.

Waar Roda sterk aan het duel begon, gingen de bezoekers er na de achterstand niet beter op voetballen. Go Ahead nam de controle over de wedstrijd en de 2-0 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Van Leer voorkwam vlak voor rust een grotere achterstand met een redding op een inzet van Brands. De ploeg van Yannis Anastasiou wist ook na rust amper een vuist te maken. Het spel wat de Kerkradenaren lieten zien was niet goed te noemen. Toch kreeg Roda een paar mogelijkheden. Adil Auassar werd tien minuten na de thee bereikt door Abdul Ajagun, maar hij schrok van de kans die hij kreeg en kopte mis.

Go Ahead bleef het duel controleren. De ploeg van Hans de Koning had de zaakjes goed op orde, maar weigerde de wedstrijd definitief te beslissen. Dat had gekund na een uur spelen, maar Janssen weigerde de thuisploeg een tweede strafschop te geven toen Randy Wolters werd neergehaald door Nathan Rutjes. De tijd tikte weg in het nadeel van Roda, dat aanvallend weinig wist uit te richten.

Tien minuten voor tijd had Wolters de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet ging net naast het doel van Van Leer. Waar Roda zou moeten aanzetten voor de gelijkmaker, waren de beste mogelijkheden voor Go Ahead, al werd daar niet van geprofiteerd. Een slotoffensief van de mannen van Anastasiou bleef uit, waardoor de thuisploeg makkelijk overeind bleef.