Bayern in minuut 88 gered, Chicharito steelt de show met hattrick

Hamburger SV - Bayern München 0-1
HSV haalde zaterdag de rust met een 0-0 tussenstand en dat alleen was al knap, want dat lukte dit seizoen pas één club tegen Bayern. In vier van de zeven officiële wedstrijden onder Carlo Ancelotti openden de Zuid-Duitsers de score al in het eerste kwartier, maar HSV weerde zich zaterdag kranig en stond in de eerste helft maar een paar gevaarlijke momenten toe. Robert Lewandowski schoot net over en David Alaba kopte naast. De thuisclub liet zich allesbehalve onbetuigd en werd gevaarlijk via Nabil Bahoui, Lewis Holtby en Nicolai Müller.

Ancelotti greep niet in aan het begin van de tweede helft, maar moest na vijf minuten alsnog noodgedwongen iets veranderen toen Mats Hummels afhaakte met een blessure. Jerome Boateng verving hem en kreeg even later navolging van nog twee invallers: Franck Ribéry en Arturo Vidal. Intussen had Javi Martínez nog een mogelijkheid liggen. Het zat de kampioen niet mee in Hamburg en de kansen bleven er maar niet in gaan. René Adler hield een vrije schop van Alaba tegen en Ribéry, Robert Lewandowski en Thomas Müller konden hun team ook niet door de nul-barrière duwen.

Pas in minuut 88 sloeg Joshua Kimmich toe na voorbereidend werk van Ribéry op rechts: de verdediger beleefde al een bizarre maand met goals tegen Noorwegen (4 september), Schalke 04 (9 september) en FK Rostov (twee stuks op 13 september) en deed nu dus andermaal van zich spreken. Dankzij hem blijft de reeks van Bayern intact en staan er vijf zeges op een rij. Over vier dagen neemt de club het buitenshuis op tegen Atlético Madrid in de Champions League. Daarna wacht een thuiswedstrijd tegen 1.FC Köln in de competitie.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 3-3
Het sterk presterende Eintracht sleepte in een enerverende wedstrijd een punt uit het vuur tegen Hertha BSC, een directe concurrent in de Duitse subtop. Op eigen veld ging het ten onder, ondanks een voorsprong halverwege de wedstrijd. Nadat Vedad Ibisevic met een rake penalty voor 0-1 had gezorgd vocht Eintracht zich terug via de linkervoet van Marco Fabián en een intikker van dichtbij van Alexander Meier, op slag van rust. In de tweede helft draaide het bezoek uit Berlijn de rollen echter om en nam het zelf weer de leiding: eerst knalde Ibisevic op aangeven van Alexander Esswein de bal in de hoek en daarna maakte Esswein zelf de 2-3. Michael Hector tekende in blessuretijd alsnog voor de 3-3.

Gladbach - FC Ingolstadt 04 2-0
In het Stadion im Borussia-Park viel zaterdag het eerste doelpunte drie minuten voor de rust. Lars Stindl vond toen met binnenkant links de linkerhoek, nadat een voorzet van André Hahn vanaf de flank nog was afgeketst in het midden. Een kwartier voor tijd bepaalde Oscar Wendt op aangeven van Mahmoud Dahoud de eindstand op 2-0 en dus blijft FC Ingolstadt 04 ook na zes competitiewedstrijden nog zonder zege. De club startte het seizoen met twee remises, maar nu is er viermaal achtereen verloren. Volgende week mag de ploeg het opnemen tegen TSG Hoffenheim, terwijl Gladbach zich gaat voorbereiden op de confrontatie met Barcelona.

FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2-3
De drie doelpunten in de zeer onderhoudende eerste helft vielen binnen slechts vijf minuten. Na voorbereidend werk van Levin Öztunali op rechts hoefde Yunus Malli in de 31e minuut alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten: 1-0. Eén minuut later nivelleerde Javier Hernández de tussenstand, na een listige assist van Charles Aranguiz. De 2-1 kwam op naam van Stefan Bell, die de bal uit een corner van Malli tegen zijn scheenbeen aan kreeg. In de 67e minuut verscheen de 2-2 op het scorebord: invaller Stefan Kiessling legde af op Hernández, die zijn tweede van de middag maakte. De Mexicaan, die in de 83e minuut de paal raakte, kopte in de extra tijd ook de 2-3 binnen.

FC Augsburg - SV Darmstadt 05 1-0
De thuisploeg van Dirk Schuster domineerde in de eerste helft, creeërde ook goede kansen, maar faalde in de afronding. In de extra tijd kreeg Darmstadt een flinke domper te verwerken: Leon Guwara ontving zijn tweede gele kaart, voor een charge op Daniel Baier. Eén minuut na de onderbreking profiteerde Augsburg, dat met Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeu in de basis aantrad, al van de overtalsituatie: na een voorzet van Ja-Cheol Koo kopte Alfred Finnbogason raak. Darmstadt had niets te verliezen en zocht naar een gelijkmaker, maar de defensie van Augsburg stond als een huis. Met zeven punten uit vijf duels is Augsburg op een negende plaats terug te vinden.