Liverpool haalt na rode kaart uit; assist voor Janssen

Liverpool - Hull City 5-1
Liverpool was na 36 minuten eigenlijk al klaar met Hull, want toen stond het 2-0. Nadat Joel Matip en Philippe Coutinho al voor dreiging hadden gezorgd, opende Adam Lallana na ruim een kwartier spelen de score. De Engels international werd in de zestien aangespeeld door Coutinho en vond met zijn linker de verre hoek: 1-0. The Reds zaten na een klein half uur al helemaal op rozen toen Ahmed Elmohamady met een handsbal een strafschop veroorzaakte en met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Jamer Milner benutte het buitenkansje en via Sadio Mané werd het voor rust ook nog 3-0 op Anfield.

Hull kwam goed uit de kleedkamer, want na zeven minuten verzorgde David Meyler na een hoekschop de eretreffer. The Tigers kregen daardoor weer hoop op een stunt, maar Coutinho hielp Hull een fractie later alweer van de illusies af. De Braziliaan schoot de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 4-1. Liverpool slaagde er slechts één keer eerder in (1922/23) om allebei de eerste twee thuiswedstrijden van een seizoen vier keer te scoren. Daar bleef het niet bij voor het team van Jürgen Klopp, want een rake strafschop van Milner leverde ook nog de 5-1 op. De penalty was veroorzaakt door Andrew Robertson.

Middlesbrough - Tottenham Hotspur 1-2
Heung Min-Son maakte in het seizoen 2015/16 vier doelpunten in de Premier League en heeft dat aantal nu al na drie speelronden geëvenaard. De Zuid-Koreaan opende na zeven minuten namelijk de score door na een pass van Vincent Janssen met links af te ronden en na een kwart wedstrijd verdubbelde hij met een fantastisch schot in de kruising de marge in het voordeel van Tottenham: 0-2. Onder anderen Dele Alli en Moussa Sissoko lieten in de rest van de eerste helft mogelijkheden liggen waardoor Middlesbrough, met Marten de Roon in de basiself, bij rust niet eens mocht klagen dat het 0-2 achter stond.

Het Tottenham van Mauricio Pochettino voetbalde in het tweede bedrijf vrolijk verder en stapelde een aantal kansen op elkaar, maar halverwege de tweede helft werd het via Ben Gibson zowaar 1-2. Hij won na een vrije trap van Stewart Downing het kopduel van Sissoko en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Onder anderen Jordan Rhodes kreeg in het vervolg nog een kans om het team van Aitor Karanka voor een nederlaag te behoeden, maar het bleef bij 1-2 in het Riverside Stadium. Janssen werd na 86 minuten vervangen door Harry Winks.

Sunderland - Crystal Palace 2-3
Sunderland kwam voor het eerst dit seizoen in de eerste zeventig minuten van een wedstrijd tot scoren. Jermain Defoe maakte na 39 minuten het verschil. Hij prikte de bal onder Steve Mandanda door, nadat Joe Ledley de bal was kwijtgeraakt aan Adnan Januzaj. De beste kans voor de bezoekers was voor Christian Benteke, die naast volleerde. In de tweede helft waren de gasten na een uur via Jason Puncheon dicht bij de gelijkmaker, maar een paar tellen na die misser sloeg opnieuw Defoe voor Sunderland toe. Eén minuut en zes seconden daarna maakten the Eagles alsnog hun treffer: Ledley schoot via Patrick van Aanholt raak. Crystal Palace putte moed uit die 2-1 en maakte na 76 minuten zelfs 2-2: James McArthur mikte raak na een voorzet van Zeki Fryers. Daar leek het bij te blijven, maar in de blessuretijd maakte Benteke er 2-3 van.