Arsenal overrompelt Chelsea en scoort drie keer

Arsenal kwam in de voorgaande zes competitiewedstrijden tegen Chelsea niet tot scoren, maar vond zaterdag binnen veertien minuten twee keer het net. Alexis Sánchez opende na een fout van Gary Cahill de score en 2 minuten en 21 seconden later lag de bal er opnieuw in: Theo Walcott mocht afdrukken na een prachtige aanval en een lage voorzet van Héctor Bellerín. Chelsea werd bij vlagen onder de voet gelopen en kwam in het eerste half uur van de wedstrijd niet verder dan een kans voor Willian; de Braziliaan schoot voorlangs.

Diego Costa en Eden Hazard deden in de eerste helft ook nog een poging, maar die inzetten werden geblokt en vormden dus geen serieus gevaar voor Petr Cech. Vijf minuten voor de onderbreking viel plots de 3-0: Mesut Özil draaide op zijn eigen helft weg bij N'Golo Kanté en volleerde uiteindelijk op aangeven van de meegelopen Alexis prachtig raak. Chelsea keek zodoende voor het eerst sinds mei 2012 bij rust tegen een 3-0 achterstand aan in een Premier League-wedstrijd.

Chelsea probeerde na de thee de aanval te zoeken, maar werd niet gevaarlijk en moest tegelijkertijd op blijven passen voor de tegenaanval. Walcott had er ruim twintig minuten voor tijd 4-0 van kunnen maken, maar zijn inzet werd gekeerd door Thibaut Courtois. Arsenal vond het verder wel welletjes en ging niet naarstig meer op zoek naar een treffer. Het bezoek deed nog wel zijn best en was via Michy Batshuayi dicht bij de eretreffer, maar Cech verkleinde zijn doel en stopte het schot. Arsenal speelde het duel vervolgens simpel uit.