Real Madrid begaat weer misstap en laat Barcelona dichterbij komen

Real Madrid speelde een uitstekende eerste helft, maar één fout kwam het team van Zidane meteen duur te staan. In de 38e minuut kreeg Tanausú Domínguez veel ruimte in het strafschopgebied en schoot hij het leer met links laag achter Kiko Casilla. Een hard gelag voor Real Madrid, dat verdiend had om met minimaal een dubbele voorsprong de rust in te gaan. Na het rustsignaal stond echter een tussenstand van 1-1 op het scorebord.

Tot aan de 1-1 had Real Madrid geen enkele moeite om Las Palmas van zich af te weren. De ploeg van Zidane creeërde volop kansen en kwam uiteindelijk na 33 minuten tot scoren: Nacho Fernández had een uitstekende actie aan de linkerkant, waarna zijn inzet half werd gekeerd door Javi Varas. Asensio, die in het midweekse duel met Villarreal aan de kant bleef, kopte de openingstreffer binnen; 0-1.

In de tweede helft waren de ploegen elkaar aan gewaagd: Varas bracht redding op een schot van Gareth Bale, terwijl een poging van Míchel Macedo over het doel van Casilla ging. In de 67e minuut sloeg Real Madrid toe: Varas had een antwoord op een schot van Cristiano Ronaldo, maar in de rebound sloeg Karim Benzema toe. Het was voor de vervanger van Asensio alweer zijn 113e doelpunt in LaLiga, zonder ook maar één strafschop.

Voor Ronaldo zat het duel op Las Palmas er na 72 minuten op: de sterspeler werd door Lucas Vázquez vervangen. Met Isco in de plaats van Álvaro Morata maakte Real Madrid zich op voor de slotfase, waarin men dacht de voorsprong te kunnen verdedigen of uit te kunnen breiden. Sergio Araujo besliste vijf minuten voor tijd echter anders. De aanvaller stuitte na een assists van Vicente Gómez eerst op Casilla, maar kreeg de bal tot tweemaal toe gelukkig mee en werkte het bal vervolgens in het lege doel: 2-2.