Italië kruipt door oog van de naald; Turkije lijdt kansloze nederlaag

Macedonië - Italië 2-3
Andrea Belotti maakte zijn eerste doelpunt in zijn derde interland en had voor zijn eerste treffer in totaal slechts twee doelpogingen nodig. De aanvaller van Torino volleerde na 24 minuten uit een hoekschop van Federico Bernardeschi van dichtbij binnen: 0-1. Italië had al eerder op voorsprong kunnen komen, maar een treffer van Antonio Candreva werd vanwege buitenspel afgekeurd en aan de andere kant knalde Ilija Nestorovski tegen de dwarsligger. Na de openingstreffer werden opnieuw Nestorovski en Giacomo Bonaventura gevaarlijk, maar i Azzurri namen de voorsprong mee de kleedkamer in.

Die voorsprong was het team van Giampiero Ventura na rust echter gauw kwijt, want binnen veertien minuten stond het 2-1. Nestorovski schoof de bal met zijn linker in de hoek van Gianluigi Buffon en 142 seconden later knalde Ferhan Hasani Macedonië op voorsprong. Italië vocht zich een kwartier voor tijd terug: Immobile tikte van dichtbij met zijn linker binnen na een lage voorzet van Candreva. Marco Parolo leek Italië hierna nog aan de zege te helpen, maar zijn treffer werd ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. Via een kopbal van Immobile werd het even later alsnog 2-3 voor Italië.

IJsland - Turkije 2-0
IJsland was na 44 minuten klaar met Turkije, want Birkir Bjarnason schoot via het lichaam van Ömer Toprak de 1-0 tegen de touwen en Alfred Finnbogason maakte er met een volley 2-0 van. Slechts 128 seconden scheidden die doelpunten van elkaar. Turkije was vervolgens niet in staat om nog wat terug te doen en staat na drie speelronden met twee punten op de vierde plaats in Groep I. IJsland heeft net als Kroatië zeven punten en deelt de koppositie.

Servië - Oostenrijk 3-2
Tadic was in Belgrado goed voor twee assists en één doelpunt en is nu bij de laatste tien treffers van Servië direct betrokken geweest. De aanvaller van Southampton stelde Aleksandar Mitrovic in het eerste kwart in staat om twee keer te scoren, maar Oostenrijk knokte zich terug. Marcel Sabitzer schoot hard raak na dramatisch verdedigen van Stefan Mitrovic en Marc Janko tekende met een rebound voor de gelijkmaker. Door een fraaie treffer van Tadic, die door het thuispubliek luidkeels werd toegezongen, bleven de punten toch nog in Servië: 3-2. Nemanja Gudelj miste nog een goede kans op de 4-2.