Jörgensen en Dolberg hebben productief aandeel in zege van Denemarken

Na nog geen half uur verscheen de 0-1 op het scorebord. Een voorzet van Thomas Delaney vanaf links kon niet door Yussuf Poulsen worden verzilverd, maar de afvallende bal werd door Jörgensen alsnog achter David Loria geschoten. Vlak voor rust liet Bauyrzhan Islamkhan zijn team met tien man achter, na een rode kaart voor een elleboogstoot.

Vijf minuten na de rust, met Lasse Schöne als vervanger van William Kvist, verdubbelde Christian Eriksen de voordelige marge vanaf elf meter, na een overtreding van Yuriy Logvinenko op Poulsen in het strafschopgebied. Islambek Kuat verkleinde een kwartier voor tijd de nadelige marge. Hij stond niet buitenspel toen hij werd aangespeeld en verschalkte Frederik Ronnow: 1-2. Het slotakkoord kwam op naam van de in de 68e minuut voor Poulsen ingevallen Dolberg. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Martin Braithwaite kon de aanvaller in zijn derde A-interland zijn eerste doelpunt maken.

Slovenië - Malta 2-0
In Groep F profiteerde Slovenië van de puntendeling tussen Schotland en Engeland. In de extra tijd stapte Josip Ilicic vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen en verschalkte hij Andrew Hogg in de verre hoek: 1-0. Zeven minuten voor tijd bepaalde Milivoje Novakovic de eindstand. Hij rondde van dichtbij een pass van Ilicic af: 2-0. Door de zege heeft Slovenië drie punten minder dan koploper Engeland, elf om veertien. Slowakije heeft negen punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.