Insigne gidst Italië naar simpele zege; Turkije houdt uitzicht op WK-ticket

Italië - Liechtenstein 5-0
Het duurde even voordat Italië de score wist te openen tegen Liechtenstein, dat nog geen enkel punt wist te pakken in de huidige kwalificatiereeks. Ciro Immobile en Antonio Candreva lieten kansen onbenut, totdat Insigne opstond. De aanvaller van Napoli zorgde op schitterende wijze voor de openingstreffer. Leonardo Spinazzola speelde Insigne aan in het strafschopgebied, waarna hij de bal voor zichzelf opwipte en over de doelman van Liechtenstein heen lobde.

Ook bij het tweede Italiaanse doelpunt, dat kort na rust viel, speelde Insigne een belangrijke rol. De aanvaller zette Andrea Belotti vrij voor het doel van Liechtenstein, waar de topschutter van Torino geen fout maakte. Een kwartier voor tijd bracht Eder de stand op 3-0. De aanvaller van Internazionale werkte een voorzet van Belotti tegen de touwen. Door doelpunten van Federico Bernardeschi en Manolo Gabbiadini liepen de Italianen in de slotfase nog uit naar 5-0. Italië gaat momenteel samen met Spanje aan kop in groep G. Beide landen pakten tot dusver zestien punten.

Kosovo - Turkije 1-4
Om uitzicht op het WK te houden, moesten de Turken in het Albanese Shkodër zien te winnen van Kosovo. De Kosovaren staan met één punt onderaan in de kwalificatiegroep. Turkije ging sterk van start en stond al binnen zeven minuten spelen op voorsprong. Volkan Sen knikte een afgemeten voorzet tegen de touwen. Kosovo gaf zich echter nog niet gewonnen en maakte na ruim twintig minuten spelen de gelijkmaker. Een hoekschop van Valon Berisha werd binnen gekopt door Amir Rrahmani. Nog voor rust greep Turkije weer de voorsprong, andermaal door een doelpunt met het hoofd. Cengiz Under werd volledig vrijgelaten bij de tweede paal en liet deze kans niet onbenut: 1-2.

Na een uur spelen besliste Burak Yilmaz de wedstrijd. De spits van Beijing Guoan dook vrij op in het strafschopgebied en schoot via de Kosovaarse doelman Adis Nurkovic raak. Tien minuten voor tijd bepaalde Ozan Tufan de eindstand op 1-4. Kosovo zou de wedstrijd niet met tien man eindigen, want Bernard Berisha werd met twee gele kaarten voortijdig van het veld gestuurd. Turkije bezet momenteel de derde plaats in zijn kwalificatiegroep, met elf punten.

Servië - Wales 1-1
Wales moet nog alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor het WK. Door de remise in Servië is de achterstand van de Welshmen op de tweede plaats opgelopen tot vier punten. De score werd na een half uur geopend vanaf elf meter. Sam Vokes werd in het strafschopgebied vastgehouden, waarna de bal op de stip ging. Aaron Ramsey bleef koel en zette met een 'Panenka' de 0-1 op het scorebord. Lange tijd leek Wales stand te houden, maar een kwartier voor tijd kwam Servië toch op gelijke hoogte. Aleksandar Mitrovic kreeg de bal mee in het strafschopgebied en maakte in kansrijke positie geen fout. In de slotfase vielen er geen doelpunten meer, waardoor Wales op dit moment acht punten heeft. Servië en Ierland gaan aan kop in groep D en verzamelden tot dusver twaalf punten.

Aaron Ramsey heeft Wales zojuist met een Panenka op voorsprong gezet tegen Servië. Antonin Panenka nam in 1976 voor het eerste een strafschop op deze manier in hetzelfde stadion! #serwal #wales #ramsey #panenka