Update: 'Tete staat niet te springen om akkoord tussen Ajax en Galatasaray'
Donderdag, 15 juni 2017 om 00:45

Galatasaray heeft zich officieel gemeld bij Ajax voor Kenny Tete, meldt De Telegraaf. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over een transfersom, een akkoord is nog niet bereikt. Het is onduidelijk of Tete open staat voor een vertrek naar Istanbul. Volgens het dagblad lijkt het erop dat de Oranje-international wil vertrekken omdat de clubs met elkaar in gesprek zijn.

De Turkse topclub zal niet heel diep in de buidel te hoeven tasten om de 21-jarige Tete los te weken. Ajax verlangt naar verluidt een bedrag van drie miljoen euro, wat kan oplopen door bonussen. Daarnaast willen de Amsterdammers ook een doorverkooppercentage. Wanneer Galatasaray en Ajax een akkoord hebben bereikt, is het de beurt aan Tete om tot een akkoord te komen.

Het afgelopen seizoen speelde Tete een bijrol onder trainer Peter Bosz. De coach gaf de voorkeur aan Joël Veltman. Laatstgenoemde heeft aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging. Het vertrek van Bosz naar Borussia Dortmund en de eventuele transfer van Veltman zouden reden voor Tete kunnen zijn om in Amsterdam te blijven. Dan zal hij wel moeten bijtekenen, want zijn contract loopt volgend jaar af. Wanneer spelers met een aflopend contract niet verlengen, worden zijn niet meer opgesteld. Er is echter volop belangstelling voor Tete, zo laat zaakwaarnemer Mino Raiola weten: "Ik ben met een heleboel mensen in gesprek."

Update 15 juni 00.45 uur - 'Tete staat niet te springen om akkoord tussen Ajax en Galatasaray'
Ajax en Galatasaray zijn dicht bij een akkoord over de transfersom van ongeveer drie miljoen euro, exclusief eventuele bonussen, voor Kenny Tete, zo meldt het Algemeen Dagblad in de nacht van woensdag op donderdag. Het is maar de vraag of Tete zelf het ziet zitten om in Turkije aan de slag te gaan: de voorkeur van de rechtsback zou volgens het dagblad vooralsnog uitgaan naar een overgang richting een grotere competitie dan de Süper Lig.

 
Eredivisie
 
Spor Toto Süper Lig
 
Ajax
 
Galatasaray
 
Kenny Tete

Poll
Drie miljoen euro is veel te weinig voor Kenny Tete
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties