Update: 'Bookmakersfavoriet De Boer niet serieus in beeld bij Southampton'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 10:55

Frank de Boer wordt wellicht de nieuwe trainer van Southampton. De club zette woensdagavond Claude Puel op straat na een tegenvallend seizoen. Thomas Tuchel stond bovenaan het lijstje van the Saints, maar volgens Sky Sports heeft de ex-trainer van Borussia Dortmund geen trek in een dienstverband bij Southampton.

Tuchel staat welwillend tegenover een club uit de Premier League, maar dan wel een vereniging die uitkomt in de Champions League. Southampton eindigde het afgelopen seizoen onder Puel, die vorig jaar Ronald Koeman opvolgde, op de achtste plaats. Nu Tuchel geen haalbare kaart blijkt, richt Southampton de pijlen volgens diverse Engelse media op De Boer.

De ex-trainer van Ajax en Internazionale zou ook al in gesprek zijn met Crystal Palace. Samen met Julian Nagelsmann, trainer van TSG Hoffenheim, wordt de clubloze Nederlander gezien als favoriet om de vrije positie in te vullen.

Update vrijdag 16 juni 14.43 uur – Saints volgende week in gesprek met De Boer en concurrent
Southampton wil vaart maken met de aanstelling van de nieuwe manager. Eerder deze week werd Claude Puel, die vorig jaar Ronald Koeman opvolgde, ontslagen na een tegenvallend seizoen. Frank de Boer is kandidaat bij the Saints en de club wil nog voor het einde van volgende week met hem om de tafel. De Boer is overigens niet de enige kandidaat. Ook Manuel Pellegrini wordt uitgenodigd voor een gesprek, meldt de Daily Telegraph. Naar verluidt is ook Ryan Giggs in beeld.

Update zaterdag 17 juni 10.55 uur - ‘Bookmakersfavoriet De Boer niet serieus in beeld bij Southampton'
Frank de Boer is bij de bookmakers favoriet om Claude Puel op te volgen bij Southampton, maar volgens the Independent is de voormalig Ajax-trainer niet serieus in beeld. Hij voerde vorige week wel gesprekken met Crystal Palace en wacht nog altijd op een antwoord van die club. Mauricio Pellegrino is voor beide vacatures een kandidaat. Southampton zou het ook tevergeefs geprobeerd hebben bij Thomas Tuchel, die recentelijk werd ontslagen bij Borussia Dortmund.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Southampton
 
Frank de Boer
 
Thomas Tuchel
 
Ronald Koeman

Poll
Southampton is een mooie club voor Frank de Boer
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties