Update: Spaanse media bevestigen vertrekwens Cristiano Ronaldo
Vrijdag, 16 juni 2017 om 13:47

Cristiano Ronaldo heeft volgens A Bola zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid gespeeld. Het Portugese medium meldt vrijdag dat de sterspeler van de Koninklijke weg wil uit Spanje. De aanvaller heeft zijn vertrekwens al kenbaar gemaakt bij voorzitter Florentino Perez en het besluit is 'onomkeerbaar'. De reden voor zijn vertrekwens is alle commotie die is ontstaan nadat hij verdacht wordt van belastingfraude. Het contract van Ronaldo bij Real loopt door tot de zomer van 2021.

Eerder deze week werd bekend dat Ronaldo voor 14,7 miljoen euro gefraudeerd zou hebben bij de Spaanse belastingdienst. De officier van justitie in Madrid heeft een aanklacht ingediend tegen de aanvaller, waardoor de ster van Real Madrid zich binnenkort voor de rechter zal moeten verantwoorden. Ronaldo zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 bewust hebben opgelicht.

Meer: ‘Het is onvoorstelbaar dat Real er niet alles aan doet om Ronaldo te behouden’ | ‘Als Cristiano Ronaldo gaat, zou ik blij zijn, ik ga niet liegen’

Het duurde niet lang voordat Real Madrid een verklaring naar buiten bracht waarin de steun voor Ronaldo werd uitgesproken. "Real Madrid heeft het volste vertrouwen in Cristiano Ronaldo, die, voor zover wij begrijpen, volgens de regels heeft gehandeld. Sinds hij hier in juli 2009 arriveerde, heeft hij altijd laten zien bereid te zijn om aan zijn belastingverplichtingen te voldoen. Real Madrid is er absoluut van overtuigd dat Ronaldo zijn totale onschuld zal bewijzen", liet de club weten.

De ophef die is ontstaan is Ronaldo niet in de koude kleren gaan zitten. Via sociale media reageerde de Portugees kort maar krachtig. Hij plaatste een foto waarop hij een vinger voor zijn mond hield en daarbij de tekst plaatste: ‘Soms is zwijgen het beste antwoord’.

Update vrijdag 16 juni 13.47 uur - Spaanse media bevestigen vertrekwens Cristiano Ronaldo
Het nieuws dat Cristiano Ronaldo bij Real Madrid heeft aangegeven te willen vertrekken is bevestigd door Diario Record en Marca. Het laatstgenoemde medium meldt dat Ronaldo zich niet genoeg gesteund voelt door Real Madrid inzake zijn zaak omtrent de belastingfraude, ondanks een statement van de Koninklijke waarin de steun voor Ronaldo wordt uitgesproken. Hoewel hij het goed naar zijn zin heeft in Spanje en gewend is aan het leven in Madrid, wil hij toch uitkijken naar een nieuwe club. De Portugees is niet alleen boos op Real Madrid, ook op de Spaanse justitie. Ronaldo heeft het idee dat omdat hij een bekend figuur is, hij als voorbeeld wordt gebruikt voor het grote publiek.

Sometimes the best answer it's to be quiet ????

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Denk jij dat Cristiano Ronaldo zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid heeft gespeeld?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties