'Mensen op straat kregen een goed gevoel bij het kijken naar Oranje'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 09:45

Ruud Gullit begon onlangs als assistent-bondscoach bij Oranje. Met de nieuwe bondscoach Dick Advocaat en Gullit op de bank won het Nederlands elftal probleemloos van Luxemburg (5-0). De nieuwe assistent-bondscoach voelt naar eigen zeggen een positieve vibe rond Oranje en gelooft dat het WK nog altijd te halen is.

"Na die drie overwinningen op rij met twaalf doelpunten voor en en maar één goal tegen merkte ik in mijn omgeving dat daar net zo’n positieve vibe heerste als ik bij het elftal ervaarde", schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Mensen op straat kregen een goed gevoel bij het kijken naar Oranje. Opvallend, omdat we er in Nederland over het algemeen niet zo goed tegen kunnen als iets goed gaat. Het glas is hier, vaker dan elders, half leeg."

Gullit heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop van de kwalificatiereeks. "Het goede gevoel vanuit de spelersgroep en de prima prestaties geven vertrouwen en dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd tegen Frankrijk. Waarom zouden we daar niet kunnen winnen?", stelt de assistent-bondscoach, die vertrouwen put uit het feit dat Zweden wist te winnen van de Fransen. Daardoor moet Frankrijk van Nederland winnen om het WK in zicht te houden. "Dat biedt ons extra ruimte en we bezitten bij Oranje de kwaliteiten om daarmee in Parijs een goed resultaat te boeken."

 
Kwalificatie WK - Europa
 
Nederland
 
Frankrijk
 
Ruud Gullit
 
Dick Advocaat

Poll
Gaat Oranje zich nog plaatsen voor het WK?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties