AC Milan verbijsterd: '25 miljoen voor hem betekent 50 miljoen voor ons'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 10:22

AC Milan is verbaasd en teleurgesteld door het besluit van Gianluigi Donnarumma om zijn contract niet te verlengen. Volgens sportief directeur Massimiliano Mirabelli gingen i Rossoneri tot het uiterste: Donnarumma kon jaarlijks vijf miljoen euro opstrijken in San Siro. Desondanks besloot de talentvolle keeper deze week om niet bij te tekenen.

Mirabelli zegt dat Milan van Donnarumma een clubicoon wilde maken. De achttienjarige sluitpost had alles in zich om dat te worden, stelt de beleidsmaker. "Hij zou ooit aanvoerder worden en om eerlijk te zijn: het was een gigantisch aanbod, zeker gezien zijn leeftijd en de situatie van Milan. Hij kon 25 miljoen netto verdienen in vijf jaar, wat neerkomt op kosten van 50 miljoen bruto voor ons. Persoonlijk zijn we teleurgesteld, vooral omdat er geen mogelijkheid meer was om te onderhandelen", vertelt Mirabelli aan de Corriere dello Sport.

Meer: Grove blunders Donnarumma schenken Juventus Coppa Italia

Volgens Mirabelli zijn beide partijen niet scheldend uit elkaar gegaan. "Het klopt niet dat er dinsdag spanning was met Mino Raiola en dat we ruzie hadden. We accepteerden slechts de situatie en gingen onze eigen weg", geeft hij aan. "Net als onze fans zijn we teleurgesteld, maar dat zeg ik met respect voor Gigio en Raiola. Iedereen is vrij om een beslissing te nemen die hij juist acht. We gaan nu op zoek naar een Milan-waaridge keeper. Wie voor ons speelt, moet weten waar ons shirt voor staat."

Rond Donnarumma gonst het inmiddels van de geruchten. Real Madrid wordt het meest nadrukkelijk gelinkt aan het keeperstalent. Mirabelli verwacht de komende tijd echter weinig ontwikkelingen. "Op dit moment gaat er niets gebeuren. Hij is van onschatbare waarde en we gaan hem niet verkopen. Nog niet", stelt hij. Het is de vraag of Milan dat standpunt de hele zomer behoudt. Donnarumma ligt nog een jaar vast en dus hoeft de Serie A-club niet mee te werken aan een vertrek. Zaakwaarnemer Raiola overweegt echter een rechtszaak als Milan een vertrek moedwillig belemmert.

 
Serie A
 
AC Milan
 
Real Madrid
 
Gianluigi Donnarumma
 
Mino Raiola

Poll
Denk je dat Gianluigi Donnarumma deze zomer vertrekt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties