Update: Pienaar zit na halfjaar weer zonder club na ontbinden contract
Woensdag, 3 januari 2018 om 15:40

Steven Pienaar zinspeelt op een terugkeer naar Nederland. De middenvelder is aan het eind van de maand transfervrij, nadat hij een seizoen doorbracht bij Sunderland. Pienaar merkt dat hij de Premier League niet meer kan bijbenen. De Eredivisie is daarentegen wel een geschikte competitie, stelt de Zuid-Afrikaan in gesprek met TimesLive.

"De sleet is erop gaan zitten in de afgelopen twee jaar", erkent Pienaar, die in de Premier League ook speelde voor Everton en Tottenham Hotspur. "Dat heeft te maken met mijn lichaam en met het type speler dat ik ben. Ik heb veel moeten doorstaan. Maar het is op zichzelf al een prestatie om tien jaar lang op dit niveau te spelen. Ik ben trots dat ik dat heb gedaan. Fysiek was het moeilijk, maar ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het zou doen en dat deed ik."

Pienaar is inmiddels 35 jaar. Hij zegt dat zijn lichaam veel klappen te verwerken heeft gekregen in de Premier League. "Het tempo in Engeland ligt natuurlijk hoger dan in andere landen. Ik wil mezelf niet voor de gek houden en nog een jaar blijven", geeft de voormalig Ajax-middenvelder aan. "Ik ga het misschien een jaar proberen in Nederland. Het tempo is daar lager en het voetbal is tactischer. Maar langer in Engeland blijven? Geen schijn van kans."

Update 5 juli 14.23 uur - Voormalig Ajacied Steven Pienaar verlaat Europese velden
Steven Pienaar keert terug naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. De middenvelder verliet het gedegradeerde Sunderland onlangs met een aflopend contract en heeft zich verbonden aan landskampioen Bidvest Wits. Voor Pienaar betekent zijn rentree de eerste keer dat hij in de Zuid-Afrikaanse competitie speelt sinds hij in 2001 Ajax Cape Town inruilde voor Ajax. De 35-jarige voormalig international kwam verder nog uit voor Borussia Dortmund, Everton en Tottenham Hotspur.

Update 3 januari 14.40 uur – Pienaar zit na halfjaar weer zonder club na ontbinden contract
Het contract van Steven Pienaar bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits is ontbonden. Volgens trainer Gavin Hunt heeft het vertrek van de ex-Ajacied onder meer met de slechte resultaten te maken. "Door onze positie op de ranglijst moeten we bepaalde dingen wijzigen in onze selectie", citeert IOL. Bidvest Wits nam de routinier afgelopen zomer over van Sunderland. De club was toen net kampioen geworden, maar dit seizoen is de club hekkensluiter.

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Sunderland
 
Ajax
 
Everton

Poll
Steven Pienaar is geschikt voor...
een topclub uit de Eredivisie
een subtopper uit de Eredivisie
een middenmoter uit de Eredivisie
een laagvlieger uit de Eredivisie
geen enkele Eredivisie-club
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties