'Chelsea bereikt akkoord en laat Traoré gaan voor negentien miljoen euro'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 12:30

De toekomst van Bertrand Traoré ligt bij Olympique Lyon. De Ligue 1-club heeft een akkoord bereikt met Chelsea over een transfer van de Burkinees, zo meldt De Telegraaf. Traoré maakt voor negentien miljoen euro de overstap naar de werkgever van Memphis Depay. Beide clubs hebben de overstap nog niet bevestigd, maar Traoré zou al een vijfjarig contract hebben ondertekend.

Het afgelopen seizoen werd Traoré door Chelsea verhuurd aan Ajax. Het was voor de Amsterdammers onmogelijk om de aanvaller te behouden. Voor Chelsea was een extra jaar op huurbasis in de Eredivisie niet interessant en de transfersom was voor Ajax te gortig. Directeurs Edwin van der Sar en Marc Overmars willen geen bedragen als negentien miljoen euro uitgeven aan spelers. Bovendien verdient Traoré veel meer dan de grootverdieners bij Ajax.

In 42 officiële wedstrijden voor Ajax kwam Traoré het afgelopen seizoen tot 13 doelpunten. Vrijdagavond bevestigde voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon nog dat hij de komst van de 21-jarige voorhoedespeler wilde afronden. "We willen Traoré naar de club halen. Er worden vergevorderde gesprekken gevoerd, maar er zijn veel clubs geïnteresseerd", voegde hij daaraan toe.

 
Premier League
 
Ligue 1
 
Chelsea
 
Olympique Lyon
 
Ajax

Poll
Negentien miljoen euro voor Bertrand Traoré is...
te weinig
te veel
een goede transfersom
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties