Roda JC-held van 2015 maakt transfer: 'Een aanwinst met de hoofdletter A'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 13:12

Tom Van Hyfte laat Roda JC Kerkrade achter zich. De aanvoerder keert terug naar zijn geboorteland: de Belgische tweededivisionist Beerschot Wilrijk maakt zaterdag melding van zijn komst. Van Hyfte heeft een tweejarig contract ondertekend.

De middenvelder lag nog een jaar vast bij Roda JC, maar mocht vanwege een clausule gratis vertrekken. KVC Westerlo en Oud-Heverlee Leuven hoopten hem eveneens terug te halen naar België. Beerschot is dan ook blij met zijn komst. "Voor Beerschot Wilrijk is Tom van Hyfte een aanwinst met hoofdletter A. Hij moet op korte termijn uitgroeien tot een sterke, ervaren pion op het Kielse middenveld", meldt de club.

Van Hyfte speelde tussen 2004 en 2009 voor het Belgische Vigor Wuitens Hamme. Daarna vertrok hij naar MVV Maastricht en de afgelopen drie seizoenen bracht hij door in Kerkrade. Voor Roda JC kwam hij tot 89 wedstrijden en 16 doelpunten. In de nacompetitie van 2015 maakte hij in de verlenging de winnende treffer tegen NAC Breda, waardoor de Limburgers destijds promoveerden naar de Eredivisie.

 
Eredivisie
 
Pro League
 
Roda JC Kerkrade
 
NAC Breda
 
MVV Maastricht

Poll
Het vertrek van Tom Van Hyfte is een grote aderlating voor Roda JC Kerkrade
Eens
Oneens
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties