Update: Monaco haalt maker van wereldgoal definitief weg bij Barcelona
Woensdag, 21 juni 2017 om 16:08

AS Monaco heeft zich zaterdag versterkt met Jordi Mboula. Volgens Sport heeft de kampioen van de Ligue 1 gebruikgemaakt van de transferclausule van de achttienjarige aanvaller. Daardoor kan Mboula voor drie miljoen euro de overstap maken naar Monaco.

De jongeling tekent een contract voor vijf seizoenen. De bedoeling is dat hij gaat switchen tussen de beloftenploeg en het eerste van Monaco. Naar verluidt heeft Mboula meerdere contractaanbiedingen van Barcelona afgeslagen, omdat hij niet tevreden is over het perspectief van jonge spelers bij de Spaanse grootmacht.

Volgens Sport leeft dat gevoel steeds nadrukkelijker bij spelers van Barcelona. Mboula is een Spaans-Congolese voetballer die rechts in de voorhoede speelt. Vorig seizoen kwam hij tot acht doelpunten in negen wedstrijden in de UEFA Youth League voor de hoogste jeugdploeg Juvenil A, waaronder een werelddoelpunt tegen Borussia Dortmund.

Update 21 juni 16.08 uur - Monaco haalt maker van wereldgoal definitief weg bij Barcelona
Jordi Mboula is na Diego Benaglio, Jordy Gaspar, Youri Tielemans en Soualiho Méité de vijfde zomeraanwinst van AS Monaco. De kampioen van de Ligue 1 maakt woensdagmiddag bekend dat het talent overkomt van Barcelona. De achttienjarige aanvaller tekent een contract tot medio 2022 bij Monaco.

 
LaLiga
 
Ligue 1
 
AS Monaco
 
Barcelona

Poll
Begrijp je de keuze van Jordi Mboula?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties