Van der Sar legt uit: 'Hij heeft de spelers zichtbaar beter gemaakt'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 15:27

Marcel Keizer werd zaterdag door Ajax officieel aangesteld als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz. De 48-jarige trainer had het afgelopen seizoen nog de verantwoordelijkheid over de beloften van de Amsterdammers, maar zal per volgend seizoen het eerste elftal leiden. Volgens Edwin van der Sar viel de keuze al snel op Keizer.

"Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat", laat de algemeen directeur van Ajax weten via de officiële kanalen. "Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld. De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf."

Meer: ‘In oktober hebben ze onder Keizer ook al met Ten Hag gezeten’ | Peter R. de Vries: ‘Ten Hag is niet razend enthousiast over hem’

"Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem", vervolgt Van der Sar. "Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Borussia Dortmund
 
Jong Ajax
 
Marcel Keizer

Poll
Is Marcel Keizer de geschikte man voor Ajax?
Ja
Nee
Ik twijfel
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties