Monaco haalt volgende aanwinst voor miljoenen euro's uit België
Zaterdag, 17 juni 2017 om 15:45

AS Monaco heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van zomeraanwinst nummer vier. In navolging van Diego Benaglio, Jordy Gaspar en Youri Tielemans vertrekt nu ook Soualiho Méité naar de kampioen van de Ligue 1. Zijn komst wordt officieel bekendgemaakt door Monaco, dat eraan toevoegt dat Méité een vijfjarig contract heeft gesigneerd.

De 23-jarige middenvelder komt over van Zulte Waregem. Het afgelopen anderhalf jaar werd hij door Lille verhuurd aan Zulte Waregem. De Belgische club maakte gebruik van de aankoopoptie van slechts 300.000 euro. Daartegenover staat dat Lille nu zestig procent ontvangt van het bedrag dat Monaco neertelt. De Monegasken doen geen uitspraken over de transfersom, maar Het Laatste Nieuws repte een week geleden over zeven à acht miljoen euro.

"Het is een eer om bij een grote club als Monaco terecht te kunnen", vertelt Meïté in een reactie op zijn transfer. "Hier kun je in uitstekende omstandigheden voetballen. Ik kom in een technische ploeg met veel snelheid terecht. Trainer Leonardo Jardim heeft de teamgeest aangescherpt, ik sta te popelen om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen."

 
Ligue 1
 
Pro League
 
AS Monaco
 
Zulte Waregem
 
Soualiho Meite

Poll
Zie je Soualiho Méité slagen bij AS Monaco?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties