'Ken geen andere buitenspeler die de kwaliteiten heeft om voor Ajax te spelen'
Zaterdag, 17 juni 2017 om 16:55

Sam Larsson lijkt na drie seizoenen voor een vertrek bij sc Heerenveen te staan. De 24-jarige vleugelaanvaller gaf onlangs aan een stap hogerop te willen maken en zou volgens diverse Italiaanse media aan de slag kunnen bij Fiorentina. Marciano Vink hoopt echter dat de Zweed behouden blijft voor de Eredivisie en stelt dat hij uitstekend zou passen bij Ajax.

Larsson werd in de winter al in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De Amsterdammers kozen toen echter voor David Neres, maar volgens Vink doet de club er goed aan zich deze zomer alsnog met een toereikend bod te melden in Friesland. "Een fantastische voetballer. Heel technisch, iemand met echt geniale oplossingen, hij scoort regelmatig, komt vaak in de zestien, zet een ander vrij voor de goal. Die jongen is compleet", zegt de oud-Ajacied in gesprek met ELF Voebal over de aanvaller.

Larsson werd in de zomer van 2014 door Heerenveen opgepikt bij IFK Göteborg en kende afgelopen seizoen de productiefste voetbaljaargang in zijn loopbaan: in 36 officiële wedstrijden was hij goed voor negen doelpunten. "Ik begrijp niet dat er nog geen grote club achter hem aangezeten. Ik zou buiten Larsson geen andere speler weten die de kwaliteiten heeft om met Ajax mee te gaan", aldus Vink.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
sc Heerenveen
 
Fiorentina
 
IFK Göteborg

Poll
Moet Ajax een poging wagen Sam Larsson deze zomer over te nemen van Heerenveen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties